szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az 1950-ben alapított, több mint 60 országban működő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI 1992 óta minden évben...

Az 1950-ben alapított, több mint 60 országban működő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI 1992 óta minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása. Az eddig lebonyolított 20 pályázaton 34 ország ingatlanfejlesztői kaptak díjakat.

A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.

Az elmúlt 12 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d’Excellence pályázatán, több kategória győzelmet arattak és különdíjat nyertek.

Az idei huszadik jubileumi nemzetközi pályázaton a hagyományoknak megfelelően a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek részt Magyarországról.

A pályázatok elbírálásában 27 ország 42 szakembere vett részt. A magyar pályázók két kategória győzelmet arattak és a kategóriájában legtöbb versenyző ingatlanfejlesztés közül egy második díjat nyertek.

Műemléki fejlesztések kategóriában első díjat nyert:

Bécsi Corner Irodaház
Budapest

Bécsi Corner

Pályázók:  BIGGEORGE´S - NV Ingatlanfejlesztő Zrt., Óbuda Építész Stúdió Kft.

Beruházók:    BIGGEORGE´S - NV Ingatlanfejlesztő Zrt.
Tervező:  Óbuda Építész Stúdió Kft.,
Plájer János és Peschka Alfréd
Kivitelező: Porr Hungária Kft.

Speciális projektek kategóriában első díjat nyert:

Corvin Sétány Projekt
Budapest

A Corvin Sétány egy részlete

Pályázó:  Corvin Ingatlanfejlesztési, Építő és Városrehabilitációs  Zrt.
Beruházó:  Futureal
Kivitelezők:  Pedrano-FR Építőipari Kft., Pedrano CRD Kivitelező Kft., Swietelsky Építő Kft., STRABAG-MML Építő Kft.
Tervezők:  Bálint Imre (Cordia Premier Ház), Fernezely Gergely, Basa Péter (Cordia Art Residence), Juhari Katalin, Noll Tamás (Cordia Fontana Ház), Csomay Zsófia, Kocka István, Lente András (Cordia City Garden), Szász László (Corvin One Irodaház),
Komjáthy Attila, Fábián László, Vámossy István (C. Bev. közp. és I.ház), Robert Townshend, Andor Anikó (Corvin sétány közterület)

Kapcsolódó cikkünk:

Való Világ 4: megmutatjuk Alekosz luxuslakását!

Irodaház  kategóriában második díjat nyert:

Eiffel Tér Irodaház
Budapest

Eiffel Irodaház


Pályázó:  DVM GROUP / Convergence Capital Kft.
Finta és Társai Építész Stúdió Kft.
Beruházó:  DVM GROUP / Convergence Capital Kft., Europa Found II.
Kivitelező:  Hérosz Építőipari Zrt.
Tervező:  Finta és Társai Építész Stúdió Kft., Fekete Antal, Kulcsár Zoltán

Kapcsolódó cikkünk:

Luxusétterem nyílt a felső tízezernek a Nyugatinál

A magyar pályázók eredményének értékét növeli, hogy Európából a magyar pályázókon kívül csak egy orosz projekt kapott I. díjat a környezet-rehabilitáció kategóriában, a többi kategória I. díját Malajzia, Tajvan, Szingapúr, India, USA, Ciprus és Brazília ingatlanfejlesztői nyerték.

Második helyezést ért el Magyarország mellett Oroszország, Görögország, Dél-Afrika, Malajzia,  Szingapúr,  India, Ciprus és Indonézia.

A díjakat 2011. május 19-én a FIABCI 62. Kongresszusán Ciprus szigetén,  Paphos városában, a Coral Beach Resort Hotel dísztermében rendezett ünnepi gála keretében adták át a nyerteseknek.

A FIABCI Magyar Tagozata gratulál a magyar nyerteseknek és egyúttal meghirdeti a XIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot, amely megalapozhatja az újabb magyar eredményes szereplést a következő évi nemzetközi Prix d`Excellence pályázaton.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ismét FIABCI napok Budapesten

A FIABCI Európai Elnökeinek találkozóját  évente egy alkalommal  azzal a céllal rendezik meg, hogy az ingatlan-szakma...