szerző:
hvg.hu

Új tulajdonosa van az ingatlannak, aki felújítja, és augusztusban ismét megnyitja a helyet.

A cukrászdába az új tulajdonos hívta meg az Urbanista blog szerzőjét egy bejárásra. Az újságíró szerint, bár a helyiség évek óta üres, nincs nagyon rossz állapotban, inkább csak ráncfelvarrásra, mintsem nagyobb átalakításokra szorul. Az illetékes hatóság csupán egy új mosdó felszerelését kérte.

A riportból kiderül az is, hogy a vendégtérhez kapcsolódó különféle egységekkel – így a cukrászműhellyel, a csokoládéüzemmel, a rendezvényteremmel – összesen 1300 négyzetmétert tesz ki a cukrászda területe, története pedig meglehetősen kalandos.

Az új tulajdonosok egy díszlettervezőt, Enyvári Pétert bízták meg a belső terek újragondolásával, aki a Rózsavölgyi Szalonon is dolgozott. Ahhoz hasonló hangulatúra tervezik az újranyitott Hauert is. Egyelőre meghagynák csak cukrászdának, de idővel a környék egyik kulturális, szellemi központjává alakítanák.

Az augusztusra tervezett nyitásra helyben készült süteményekkel készülnek, cukrászüzemükben két mestercukrász vezeti majd, a finomságokat pedig 790 és 1000 forint közötti áron kínálják majd. A hely egykoron leghíresebb két terméke, a Hauer-krémes és a marcipános-ananászos sütemény is kapható lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!