szerző:
MTI / hvg.hu

Lassan elfogynak azok az apró állatok, csirkék, kacsák, kecskék, malacok, amelyeket a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány osztott szét a közelmúltban Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén a rászorultak, többen eladták az adományt, de igen sok állat elpusztult - írta az Észak-Magyarország szerdán.

Az alapítvány az elmúlt hetekben rendhagyó módon nem élelmiszersegélyt, hanem apró állatokat, és etetésükhöz tápot adott át a mélyszegénységben élőknek, azért, hogy neveljék fel a csirkéket, kacsákat, kecskéket, malacokat, hogy akár az állattartásból is megélhessenek. 

Az Észak-Magyarország tapasztalatai szerint többen eladták az adományba kapott állatokat, ugyanakkor igen sok elpusztult közülük, illetve patkányok, és más ragadozók zsákmányoltak belőlük. 

Az alapítvány munkatársa a lapnak elmondta: nem ellenőrzik a segélyezetteket, arról, hogy eladták volna az állatokat és hogy nagy az elhullás, eddig nem kaptak tájékoztatást. Ősszel fórumokat tartanak, amelyeken megbeszélhetik a segélyezettekkel a tapasztalatokat - olvasható az Észak-Magyarországban.

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványt tavaly gründolta Hegedűs Zsuzsa szociológus, Orbán Viktor tanácsadója. Az alapítvány idén 177 millió forintot gyűjtött össze úgy, hogy az RTL Klub Való Világ című műsora által gyűjtött nézői adományokat kapta meg. Hegedűs Zsuzsa alapítványáról szóló korábbi cikkünket itt olvashatja.