szerző:
hvg.hu

Várható volt, hogy a "despota" nem engedi véleményt nyilvánítani a népet – reagált az MSZP Rogán hétfő délelőtti bejelentésére, miszerint visszavonják a vasárnapi boltzárat. Ugyanakkor ezt a netadó mellett a 2. legfontosabb győzelemnek nevezték. A Jobbik sem lepődött meg a döntésen, viszont a gyorsaságon igen.

„Na, ugye” – ez volt a boltzár eltörléséért harcoló MSZP-s Nyakó István első reagálása a hírre. „Az elmúlt 6 évben, a netadó után ez a második eset, amikor sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt” – tette hozzá. Mint megjegyezte, vicces, ahogy Rogán Antal hosszan indokolta, miért volt jó ötlet a boltok vasárnapi bezárása, majd bejelentette, hogy visszacsinálják.

Úgy tűnt, a boltzár elleni népszavazás miatt kopaszokkal huzakodó politikus nem volt meglepődve, hogy a kormány elébe vágott egy esetleges voksolásnak. „A despotikus hatalom nem viseli el, hogy a nép szavazás útján, világosan a despota értésére adja, hogy nem ért egyet” – magyarázta Nyakó. Ennek ellenére a másik két kérdésben, a föld és a bérplafon ügyében folytatják az éppen csak elkezdődött aláírásgyűjtést a harmadik népszavazásra szánt javaslatuk elvesztése után is. „Február 23-a óta demokratikus válsághelyzet van, továbbra sem tudjuk, ki rendelte meg a kopaszok akcióját, amit nem fogunk annyiban hagyni” – mondta.

A vasárnap újranyitó boltokról mindent elolvashat itt!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!