szerző:
hvg.hu

Több kormányhoz és Fideszhez kapcsolható cég is építhette a határkerítést, aminek árát most kétségbeesetten próbáljuk visszaszerezni az EU-tól.

Volt Pintér-cég és kormányzati kedvenc, igaz, épp brutális elmaradásokkal küszködő vállalkozás is építhette a déli határkerítést, írja az e heti HVG. Az Európa védelmezőjeként feltüntetett határkerítések árát Orbán Viktor épp most próbálja részben behajtani az EU-n – a 270 milliárd forintos cupákon sokszor a kormányhoz és a Fideszhez köthető cégek rágódtak.

©

A nemzetbiztonsági okok miatt nem közbeszerzésen eldöntött beruházások kedvezményezettjei között van az az Erando Kft., amely 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter tulajdona volt. Ez a cég 11 millió forintos megbízást nyert el. De hullott le megbízás egy másik fideszes politikus, Bozó Zoltán cégének is, a MetalCom Zrt. 17 milliárd forintos részt hasított ki. A 2011-ben magyar-kínai kormánybiztosi pozícióba került Mendelényi Dániel is a cég tulajdonosa, valamint az Ayudate Holding Kft. is, amely az etiópiai magyar kereskedőház működtetésének jogát is elnyerte.

A Penta Industry Kft. 1,5 milliárdos megbízást kapott, ez a cég építette-bontja a vizes vb több létesítményét, és csúszott meg a Ménesi úti Bibó-kollégium felújításával-kibővítésével, ami novemberre készül el, holott a vizes vb-re már szálláshelyként számítottak rá.

További részletek az e heti HVG-ben!

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!