szerző:
hvg.hu

Összegyűltek az agrárpártok, akkor mondták el a kisgazdák a hírt.

FKgP: Szó sincs felszámolásról
Cikkünk megjelenését követeőn szerkesztőségünket megkereste Balogh Károly, az FKgP elnöke, aki arról tájékoztatott: tévedés, hogy a párt felszámolás alatt állna, semmiféle ilyen eljárásról nincs tudomásuk. Egyben hansúlyozta: az írásban említett találkozónk Atyánszky György alelnök nem mondta, hogy az FKgP talán nem tud elindulni a 2018-as választáson.

Az úgynevezett Összefogás Magyarországért Párt MTI-nek küldött közleményéből derült ki, hogy a nagymúltú Független Kisgazda Párt ellen felszámolási eljárás van folyamatban.

A közleményben azt írták, Horváth János, a rendszerváltás utáni parlament volt korelnöke összehívott egy "Országos Kisgazda Egységesítő Küldöttgyűlés" nevű rendezvényt az Új Nemzeti Agrárpárt (ÚJ NAP) nevű szervezet elnökének, Pongrácz Imrének kálózi Zichy-kastélyába, ahol összegyűltek a különböző agrárpártok. 

A tanácskozáson képviseltette magát a Magyar Gazdák és Polgárok Pártja, a Kisgazdapárt, a házigazda Új NAP, valamint az FKgP is Atyánszky György alelnök személyében, aki viszont elmondta, hogy az FKgP nem biztos, hogy el tud indulni a 2018-as országgyűlési választáson, mert felszámolási eljárás indult ellene. 

Az FKgP kivételével a másik három párt képviselői viszont úgy döntött, hogy "a kisgazda egység megteremtése érdekében" együtt kívánnak indulni a 2018-as parlamenti választáson, "mint a kisgazda eszmék – a hazaszeretet, a tisztesség, a józan paraszti ész, a racionalitás – képviselői". Ezt "kálózi megállapodásnak" nevezték el, és szerintük esélyt teremt arra, hogy a gazdatársadalomnak ismét legyen önálló politikai képviselete a magyar parlamentben.

Az Új Nemzeti Agrárpárt egyébként az Összefogás Magyarországért Pártból alakult át, a rendezvényen pedig felavattak egy mellszobrot is vitéz nagybányai Horthy István hősi halált halt kormányzó-helyettesről (Horthy Miklós fiáról).

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!