szerző:
hvg.hu

Nem csak Szanyi Tibor nem örül a vásárhelyi szocialistáknak, hogy nem saját pártjuk (ön)jelöltjét támogatják, de mostanra a helyi Jobbik is besokallhatott.

A hódmezővásárhelyi Jobbik tagsága nem örül a baloldallal való egyezkedésnek – értesült a vasarhely24.com.

Bár a portálnak nem erősítette meg a helyi testület jobbikos képviselője, de úgy tudják, hogy Szabó Pál kilép a pártból. Az internetes oldal azt is tudni véli, hogy a képviselő mindezt nem kívánta a hódmezővásárhelyi választások előtt megszellőztetni, de valójában nem tudja elfogadni, hogy Máki-Zay Pétert támogatja a párt helyi szervezete, és azt sem, hogy pártjának Gyurcsánnyal összefogva kell támogatniuk a független jelöltet.

Szabó ezért – a portál információi szerint – már be is adta írásban kilépési nyilatkozatát. A hódmezővásárhelyi közgyűlésben másodmagával képviselte eddig a Jobbikot, most függetlenként szeretné folytatni a február 25-i választások után. A portál megkereste a képviselőt, aki nem cáfolta a személyével kapcsolatos híreket, de bővebbet sem közölt. A vasarhely24.com szerint, mivel mindösszesen ketten voltak a testületben, ez a döntés egyben pártszakadást is jelenthet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!