szerző:
hvg.hu

Nem csak Szanyi Tibor nem örül a vásárhelyi szocialistáknak, hogy nem saját pártjuk (ön)jelöltjét támogatják, de mostanra a helyi Jobbik is besokallhatott.

A hódmezővásárhelyi Jobbik tagsága nem örül a baloldallal való egyezkedésnek – értesült a vasarhely24.com.

Bár a portálnak nem erősítette meg a helyi testület jobbikos képviselője, de úgy tudják, hogy Szabó Pál kilép a pártból. Az internetes oldal azt is tudni véli, hogy a képviselő mindezt nem kívánta a hódmezővásárhelyi választások előtt megszellőztetni, de valójában nem tudja elfogadni, hogy Máki-Zay Pétert támogatja a párt helyi szervezete, és azt sem, hogy pártjának Gyurcsánnyal összefogva kell támogatniuk a független jelöltet.

Szabó ezért – a portál információi szerint – már be is adta írásban kilépési nyilatkozatát. A hódmezővásárhelyi közgyűlésben másodmagával képviselte eddig a Jobbikot, most függetlenként szeretné folytatni a február 25-i választások után. A portál megkereste a képviselőt, aki nem cáfolta a személyével kapcsolatos híreket, de bővebbet sem közölt. A vasarhely24.com szerint, mivel mindösszesen ketten voltak a testületben, ez a döntés egyben pártszakadást is jelenthet.