szerző:
hvg.hu

Hűtőszekrényt, mosógépet, mikrosütőt és biciklit alakított műtárggyá ef. Zámbó István festőművész. Az alkotásokra október 4-15. között lehet majd licitálni egy online aukciós portálon.

Különleges árverés indult október 4-én a Vatera online aukciós portálon: ef. Zámbó István festőművész négy új, ámde hétköznapi használati tárgyára lehet licitálni október 14-ig.

Az alkotó a mosógéppel és a bicikli nyergével
©

Az alkotómunkát július elején, a VOLT Fesztivál felkérésére, a Sopronban fesztiválozó közönség szeme láttára kezdte a művész, ezt követően hónapokig szentendrei műtermében dolgozott. Az utolsó ecsetvonásokkal csak nemrég készült el. A hűtőért, mosógépért, mikrosütőért és bicikliért befolyó bevételből hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását támogatják. Az egyedi műveket október 3-tól a Gödör Klubban, a Design Hét keretében, illetve október 10-én a WAMP-on nézheti meg a nagyközönség.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!