szerző:
hvg.hu

A Microsoft korábban "valamikor nyárra" ígérte a Windows 10 kiadását, most pedig elárulták a szoftver piacra dobásának pontos dátumát is.

A felhasználóknak sokat kell még aludniuk, de a Microsoft fejlesztői alighanem kevésnek érzékelik ugyanezt az időt, ami hátravan a Windows 10 megjelenéséig. A vállalat bejelentése szerint a szoftver július 29-én kerül piacra. Összesen 7-féle verziót adnak ki belőle.

A megjelenés után egy év áll rendelkezésre az új operációs rendszerre történő ingyenes frissítésre, ezt a jelenleg Windows 7/8 verziókat futtató számítógépekről ingyen lehet majd megtenni.

A Microsoft korábban közölte, hogy Windows 11 már nem lesz, a Windows 10 lesz a legutolsó Windows-verzió. Az operációs rendszert folyamatosan frissen tartott szolgáltatásként, nem pedig bizonyos időközönként új verzióval jelentkező szoftverként kezelik a jövőben. Ennek megfelelően változik a Windows frissülésének módja is.

A Windows 10 ingyenes előzetes kiadását már most felteheti a számítógépére. Letöltésének és telepítésének menetéről ide kattintva kap egy rövid, de minden fontos infót tartalmazó leírást.

Ha máskor is az elsők közt szeretne tudni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!