szerző:
hvg.hu

Az okoslámpák hasznosak, de még mindig nem elég praktikusak. Ez utóbbin szeretne változtatni az a csapat, aemly a világ legokosabb lámpájaként mutatja be új fejlesztését.

A Fluxo névre keresztelt eszköz az okos otthonokban használatos kütyük többségéhez hasonlóan mobiltelefonon keresztül vezérelhető. A készülékbe 300, fehér és színes LED izzót építettek be, így ennek köszönhetően nemcsak természetes fényt ad, de hangulatvilágításra is képes. Az eszközt iPhone-ról és androidos mobilról is vezérelhetjük, az alkalmazásban pedig beállíthatjuk, hogy éppen milyen fényt szeretnénk – például televíziózáshoz vagy pakoláshoz –, illetve, hogy a szoba pontosan mely részét világítsa be. A választható iránynak köszönhetően nem kell egyszerre az egész lámpát felkapcsolva hagynunk, lehet, hogy csak a szoba egyetlen sarkába fókuszál a fény.

©

Az eszköz érzékeli, ha elhagyjuk a szobát, így azonnal lekapcsol, ha pedig belépünk, ismét működésbe hozza önmagát. Mindemellett arra is képes, hogy meghatározza, az adott napszakban épp milyen erősségű fényre van szükségünk.

A LED izzók a fejlesztők szerint 60 ezer órán át képesek világítani, ami nagyjából 10 év élettartamot jelent. A teljes fényereje egy 200 wattos izzó teljesítményének felel meg.

A Fluxo Kickstarter-projektje rendesen pörög, az eredetileg kitűzött 50 ezer euróhoz képest már közel 400 ezer euró (több mint 120 milló forint) gyűlt össze a készülékre, és már csak néhány óra van hátra a kampányból. A lámpa ára ugyanakkor meglehetősen magas, 369 euróért (kb. 113 ezer forint) rendelhetjük meg. A szállítást szeptemberre ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!