szerző:
hvg.hu

Bárki ingyen letöltheti a Remix OS-t, egy egészen újszerű androidos operációs rendszert.

A sokatmondó nevű Remix operációs rendszerről többek között tavaly nyáron hallhattunk egy Kickstarter-kampány keretében bemutatott mini-PC kapcsán. A fejlesztő akkor megígérte a „csupasz” operációs rendszer megjelentetését is, és mostantól valóban letölthető a Remix OS 2.0, PC-re és Macre egyaránt, sőt bármire, amelyben x86-os processzor dolgozik.

Ez az operációs rendszer egy érdekes kísérlet: egy olyan Android, amelyet egérrel és billentyűzettel lehet irányítani, másképp fogalmazva, ez egy asztali Android. Egyelőre alfa változatról van szó, így még lehetnek kisebb-nagyobb hibák benne, ezért elsősorban fejlesztőkre vagy legalábbis haladó, kalandos kedvű felhasználókra számítanak a letöltések kapcsán.

©

Félni azért nem kell nagyon, ugyanis a rendszer nagy előnye, hogy nem is kell ténylegesen telepíteni. A Remix OS a Linux-világból ismert LIVE USB technológiát használja, amely lehetővé teszi, hogy az operációs rendszert egy USB kulcsról futtassák. Ennek megfelelően a Remix OS kétféle bootolási lehetőséget kínál, a Guest (vendég) módban nem menti a változtatásokat, a resident (rezidens) módban viszont megteszi ezt.

Ami az USB kulcsot illeti, a fejlesztő javasolja, hogy FAT332-re legyen formázva és legalább 8 GB-nyi szabad tárterület legyen rajta. Az USB-s bootolás mikéntjét az alábbi videó mutatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!