szerző:
hvg.hu

Az MKKP GO névre hallgató alkalmazás neve nem véletlen: a Pokémon GO-ban is használt, kiterjesztett valóságos technológiát vették alapul hozzá. De az eredmény ezúttal sokkal viccesebb.

Talán élnek néhányan az országban, akiket zavar, hogy a kormány feltesz egy kérdést, majd minden utcába kitesz egy plakátot, amelyikben megüzeni, hogy mit is kellene válaszolni rá.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt megtalálta a módját, hogy legalább a virtuális valóságban könnyedén el tudjuk tüntetni a plakátokat. Ehhez fejlesztették az MKKP GO alkalmazást. Ha az app megnyitása után egy népszavazásos plakátot talál a telefonunk kamerája, rögtön "felülragasztja" azt az MKKP saját plakátjával. Kipróbáltuk, multiplakáttal és a buszmegállókban lévő citylight formátumúakkal is működik. A mobil képernyőjén így látszik a kormányplakát.

©

Az appot egyelőre androidos készülékekre lehet letölteni. Hamarosan felkerül a Google Play áruházba is, de addig nyissa meg ezt a cikket a telefonján/táblagépén, és menjen erre a linkre a telepítéshez. (Az app installálásához és későbbi használatához engedélyezni kell Google Play áruházon kívüli, ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítését – de ez sem bonyolult, a rendszer elvezeti a felhasználót a szükséges beállításig.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan remek alkalmazásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!