szerző:
hvg.hu

Felkerült egy videó a YouTube-ra, amelyben készítője dalban panaszkodik MacBook Prója nem reagáló billentyűjére.

Többen is panaszkodtak már arra, hogy miután egy ideje használják a MacBook Prót (és azt óhatatlanul elég sok por éri), a billentyűk hajlamosakká válnak arra, hogy ne reagáljanak az érintésre.

Így járt a lenti videó készítője, Jonathan Mann is (aki egyébként hosszú évek óta minden egyes nap ír egy dalt), s annyira frusztrálta a nem reagáló billentyű, hogy a napokban ezt a jelenséget foglalta dalba. A dal címe (magyarul): Megnyomom a szóköz billentyűt, és nem történik semmi. A nótából egyébként az is kiderül, hogy nagyon várta az Apple notebook frissítését, sokat fizetett is érte, azonban most a gép nem úgy működik, ahogyan az elvárható volna. A videóban még az is látható, ahogyan az Apple tanácsait követve, megpróbálja kitisztítani a billentyűzetet.

©

Az Apple 2016-ban vitte be a MacBook Próba az úgynevezett pillangó (butterfly) billentyű-mechanizmust, amely egy évvel korábban debütált a MacBookban. Az ilyen billentyűknél mindegy, hol nyomják meg, azonnal reagál rá, kivéve persze, ha porosodna. Hogy nem egyedi gondról van szó, azt jók jelzi, hogy a kapcsolódó fórumoldalon számos bejegyzés található.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!