szerző:
hvg.hu

Zuckerberg újévi fogadalma, hogy jobbá teszi a Facebookot, és úgy tűnik, ezt komolyan is gondolja. A napokban újabb ötlettel állt elő, hogyan lehetne még jobb a hírfolyam.

Az elmúlt években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy újév alkalmából Mark Zuckerberg valamilyen komoly vállalást tesz, az idei azonban jelentőségét tekintve messze túlszárnyalja az eddigieket. A tervei szerint ugyanis alapjaiban gondolnák újra a hírfolyam működését, amitől Zuckerberg szerint az oldal ismét olyan lesz, mint a Facebook aranykorában. A napokban pedig újabb részleteket tett közzé a tervéből.

A saját Facebook-oldalán tett bejelentés szerint a Facebook a jövőben a felhasználókat kérdezné meg arról, hogy mely oldalakat találják a legmegbízhatóbb hírforrásoknak. Mint bejegyzésében írta, sokat gondolkodtak azon, hogy külsős szakembereket kérjenek-e fel erre a feladatra, vagy magukat a tartalomgyártókat, de végül úgy látták, a felhasználók megkérdezése adná a legobjektívebb eredményt.

©

Mindezt annak jegyében lépi meg Zuckerberg, hogy javuljon a minősége és a megbízhatósága a közösségi oldalon megjelenő híreknek, ezzel szabva gátat az internet jelenlegi legnagyobb problémájának: a félretájékoztatás és az álhírek terjedésének. Persze tegyük gyorsan hozzá: akik eddig is az álhíreket ontó oldalakról tájékozódtak, azok válasza valószínűleg nem a közösséget fogja építeni.

Zuckerberg ugyanakkor azt is hozzátette, ettől a módosítástól nem a hírfolyamban megjelenő hírek mennyisége lesz kevesebb, csupán a minőség felé tolódik majd el a hangsúly.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit

Nem lesz kötelező munkanap a szombat, Koltai Róbert nem halt meg, és hiába klikkel, nem fogja megkapni a kómából felébredt Schumacher első videóinterjúját. Összegyűjtöttük azoknak az oldalaknak a listáját, amelyek rendre átverik a felhasználókat. Sőt, azt is megmutatjuk, hogyan szúrhatja ki, ha egy megbízhatónak tűnő oldalon lát kamugyanús cikket.