szerző:
hvg.hu

Két menekült kihűlés miatt hunyt el egy Leszbosz szigetére tartó hajón.

Ketten haltak meg kihűlés miatt az Égei-tengeren, egyikük egy ötéves kisfiú – írja az ekathimerini.com híroldal. A két áldozat egy menekültekkel teli hajón tartott Törökországból a görögországi Leszbosz szigetére.

A görög hatóságok összesen 46 embert mentettek ki, arról nincsenek hírek, hogy eltűnt-e valaki az utasok közül.

Legutóbb múlt csütörtökön jártak szerencsétlenül menekültek, hét áldozat holttestét találták meg a török partoknál.

Görögországba továbbra is megszakítás nélkül áramlanak a menekültek. A rossz időjárás ellenére hétfőn például Leszbosz és Híosz szigetekről mintegy 2400 menekültet szállítottak Pireuszba, Athén kikötővárosába. Az idén eddig 31 244 migráns érkezett a görög partokra, míg tavaly januárban ugyanez a szám még csak 1472 volt.

Január 1-je és január 18. között 77-en vesztették életüket, miközben Törökországból az égei-tengeri görög szigetekre próbáltak eljutni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!