szerző:
hvg.hu

"A szíriai helyzet eszkalációja a nemzetközi kapcsolatok teljes rendszerére mér pusztító csapást. A történelem mindent a helyére tesz, így már Washingtonra is súlyos felelősséget rakott a Jugoszláviában, Irakban, Líbiában végrehajtott véres leszámolásért"- olvasható a Kreml által kiadott közleményben, amelyet az Interfax hírügynökség idéz.

"Oroszország ezért összehívja az ENSZ BT rendkívüli ülését, hogy a résztvevők megvitassák az Egyesült Államok és szövetségesei agresszív fellépését. Oroszország a lehető legkomolyabban elítéli a Szíria elleni támadást"- olvasható Putyin elnök közleményében, amely szerint az oroszok a törvényes kormányt segítik a terrorizmus ellen vívott háborúban.

"Az Egyesült Államok ezzel a fellépéssel csak elmélyíti az országban a humanitárius katasztrófát, további szenvedést okozva a lakosságnak, újabb menekülthullámot elindítva."

Putyin közleménye szerint a légicsapásokat az ENSZ Alapokmánya és a nemzetközi jog megsértésével, az ENSZ BT felhatalmazása nélkül hajtották végre, vagyis agressziót követtek el egy szuverén, a terroririzmussal harcban álló állam ellen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!