szerző:
hvg.hu

"A szíriai helyzet eszkalációja a nemzetközi kapcsolatok teljes rendszerére mér pusztító csapást. A történelem mindent a helyére tesz, így már Washingtonra is súlyos felelősséget rakott a Jugoszláviában, Irakban, Líbiában végrehajtott véres leszámolásért"- olvasható a Kreml által kiadott közleményben, amelyet az Interfax hírügynökség idéz.

"Oroszország ezért összehívja az ENSZ BT rendkívüli ülését, hogy a résztvevők megvitassák az Egyesült Államok és szövetségesei agresszív fellépését. Oroszország a lehető legkomolyabban elítéli a Szíria elleni támadást"- olvasható Putyin elnök közleményében, amely szerint az oroszok a törvényes kormányt segítik a terrorizmus ellen vívott háborúban.

"Az Egyesült Államok ezzel a fellépéssel csak elmélyíti az országban a humanitárius katasztrófát, további szenvedést okozva a lakosságnak, újabb menekülthullámot elindítva."

Putyin közleménye szerint a légicsapásokat az ENSZ Alapokmánya és a nemzetközi jog megsértésével, az ENSZ BT felhatalmazása nélkül hajtották végre, vagyis agressziót követtek el egy szuverén, a terroririzmussal harcban álló állam ellen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!