szerző:
hvg.hu

A húsvéti ünnepekre utazott Budapestre egy olasz fiatalember, de balesetet szenvedett, és hetekkel a kórházba szállítás után elhunyt.

A 21 éves Leonardo David a közép-olaszországi Marche régióból, Cupramontana településről érkezett a barátaival Budapestre a húsvéti ünnepekre. Az olasz lapértesülések szerint orvosbiológiai mérnöknek tanuló fiú ekkor szenvedett banálisnak tűnő balesetet: egy villamossínben vagy útpadkában botlott el, beütötte oldalát, megsérült a mája és a lépe.

A fiatalember az esés után a hasát fájlalta, barátai ezért kórházba vitték, és bár elsőre is súlyosnak tűnt a sérülése, egyből megműtötték, és úgy tűnt, lassan rendbe jön.

A fiú szülei rögtön a baleset után Budapestre utaztak, abban a reményben, hogy mielőbb haza tudják szállítani.

Napokkal később, előző hét pénteken azonban az állapota súlyosbodott, és lépe megrepedt. Az újabb orvosi beavatkozás sem segített rajta, Leonardo David április 23-án elhunyt.

(Borítóképünk illusztráció.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!