NN Biztosító

Ezek a legjobb nyugdíjmegoldások alkalmazotti fizetéshez

Editben, Péterben és Miklósban egyrészt az a közös, hogy betartják újévi fogadalmukat és idén többet és alaposabban foglalkoznak pénzügyeikkel. Mindhárman hosszú távra szóló döntést akarnak hozni, viszont teljesen különböző anyagi- és élethelyzetben vannak. Edit 37 éves, Péter 40, Miklós 46, mindegyikük nyugdíjcélú megtakarítást szeretne. Már megfutották a köröket arról is, hogy a három állami támogatású nyugdíj-előtakarékossági konstrukció közül melyiket válasszák, de maradtak még számukra nyitott kérdések.

NN Biztosító

A nyugdíj hamarosan még kevesebbre lesz elég

Ma is nagy különbség van az utolsó fizetés és az első nyugdíj között, de ez a különbség hamarosan hatalmas szintre nőhet. Érdemes most gondoskodni a jövőről és a kellemetlen meglepetéseket időben elkerülni.

NN Biztosító

Kevesebb pénzből költene ugyanannyit a magyar nyugdíjas

Téved, aki azt hiszi, hogy a nyugdíjasoknak sokkal kevesebbre van igényük, mint az aktív korúaknak, az átlagnyugdíj mégis 20 százalékkal elmarad a fizetésektől. Ezt áthidalni csak előtakarékossággal lehet, lehetőség szerint olyan módon, hogy véletlenül se költhessük el a félretett pénzt a nyugdíjba lépésig. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy megtartsuk korábbi hobbijainkat, kikapcsolódási formáinkat.

NN Biztosító

Nyugdíjválság Magyarországon? Infografika

Tartalmas pihenés, sok utazás, játék az unokákkal – a legtöbben ezt várjuk a nyugdíjas éveinktől. A valóság azonban keresztülhúzhatja a számításokat. Kevesen veszik figyelembe, hogy az átlagnyugdíj 2050-re a jelenlegi nyugdíj 79%-ra csökken, így a jövő nyugdíjasai egyre kisebb hányadát lesznek képesek kifizetni azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyeket ma még megengedhetnek maguknak.

NN Biztosító

Így hozhatja ki a legtöbbet év végi bónuszából

Év végén is megéri learatni az állam ajándékát, az adókedvezményeket. Főleg, hogy ilyenkor sokan kapnak jutalmat, bónuszt, amit nem feltétlen célszerű rögtön eltapsolni. Az egyik ideális nyugdíj-előtakarékossági termék az év végi kaszáláshoz az egyszeri díjas nyugdíjbiztosítás.

NN Biztosító

Mindenképp bedöntjük a nyugdíjrendszert

Eldőlt a kérdés: a férfiak nem mehetnek el 40 év munka után nyugdíjba. Ezzel egy időzített bombát sikerült kikerülni, de a fő probléma megmaradt. Minél később kezdi valaki az öngondoskodást, annál fájdalmasabb lesz az anyagi helyzete idős korában.

NN Biztosító

Így kaphat segítséget felépülésre és utókezelésre

Amikor a betegség egy szempillantás alatt tör ránk, de hosszú ideig tart a gyógyulás, akkor különösen fontos az anyagi segítség. Egy hosszú hónapokba vagy akár évekbe telő rehabilitáció komoly anyagi megterhelést jelenthet a család számára, ugyanis a jövedelemkiesés mellett a beteg sokszor kénytelen saját zsebből finanszírozni a kezelések egy részét.

NN Biztosító

5+1 nem evidens dolog, ami megvéd a betegségektől

Mindenki fel tudja sorolni a legfontosabb tényezőket, ha betegségek vagy a rák kialakulásának megelőzéséről van szó: mozogj, ne dohányozz, ne hízz el, étkezz egészségesen. Ezeken túl is van pár dolog, amire érdemes odafigyelni, mert sokszor a kisebb jelentőségű döntések is komoly hatást gyakorolnak a jövőre. A nyugalom, a szex és akár egy kutya is életet menthet.

NN Biztosító

Ilyen, amikor egy leendő anya aggódik a szülés miatt

Szülünk. Akkor is, ha több mint hétmilliárd ember él a földön, vagyis egészen hétköznapi dologról van szó, nekünk különleges. Ez a mi történetünk, számunkra megismételhetetlen és egyedi. És aggódunk. Minden miatt. A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.

NN Biztosító

Ne titkoljuk el a betegséget a gyerek elől

Ha anya, vagy apa beteg lesz, az iszonyatos lelki és anyagi terheket róhat a családra. Mindkettőre lehet és érdemes is felkészülni. Ami biztos: titkolózni nem szabad, a gyerekeknek is tudniuk kell a betegségről, erőt adhatnak a szülőnek a gyógyuláshoz.

NN Biztosító

Ennyire vagyunk felkészülve egy daganatos betegség ellen

Jóval többen tartanak a rettegett betegségektől, mint ahányan elmennek az ingyenes rákszűrésekre, pedig a többség pontosan tisztában van azzal, hogy egy váratlan betegség mekkora anyagi kiadásokkal jár. Hiába vannak kimondottan erre a célra szolgáló biztosítások, az emberek tudatosságával továbbra is komoly problémák adódnak.

NN Biztosító

Félünk a daganatos megbetegedésektől, mégsem teszünk ellene - Infografika

A magyarok 70 százaléka nincs anyagilag felkészülve egy súlyos, hosszantartó betegségre, pedig minden második ember aggódik az egészségéért – derül ki az NN Biztosító egészség-kutatásából. Egy komoly megbetegedés miatt évekre is kieshetünk a munkából, miközben a betegség kezelése tetemes összegekkel terheli meg a családi költségvetést, amin csak kismértékben enyhít a táppénz

NN Biztosító

Ingatlanba már ne? Tippet adunk, mibe érdemes még fektetni

Ha az idei év első feléből egyetlen befektetési trendet kellene kiemelni, nehéz lenne mást felhozni, mint a biztonságra törekvést. De ez nem globális piaci kockázatkerülés, hanem a magyar megtakarítók kutatásokkal, felmérésekkel kimutatott reakciója a brókerbotrányokra. Felértékelődött az, ha egy terméket jó nevű, tőkeerős bank, illetve biztosító kínál, s szakértők szerint ez a tendencia középtávon is kitarthat.

NN Biztosító

A hobbifutók 10+1 majdnem komoly dilemmája

A futás az egyik legegyszerűbben űzhető sport, ráadásul bármikor el lehet kezdeni. Kezdő futóknak minden jó tanács aranyat érhet, de a tapasztalt hobbifutókban is gyakran felmerülnek komoly kérdések, ezért jól jöhet a tapasztalatcsere. Íme néhány gyakori dilemma, kérdés és válasz minden jelenlegi és leendő futónak.

NN Biztosító

Ettől rettegnek a nők leginkább, pedig jó eséllyel gyógyítható

Születésnap. Anikó a családjával épp 9 éves kislányát ünnepeli, mindenki boldog és egészséges. Anikó haja most nagyon rövid, a korábban elveszített haj lassan kezd újra nőni. Amikor Anikó megtudta a diagnózist, teljesen megdöbbent: évente 5400-5500 nő éli át ugyanezt, ugyanis ennyi új mellrákbeteget regisztrálnak az orvosok, ez a leggyakoribb női daganatos megbetegedés.

NN Biztosító

Ön hogyan védekezik a rettegett betegségek ellen?

Nem nagy újdonság, hogy a magyarok egészségi állapota messze elmarad a nyugat-európai átlagtól. Az viszont kevésbé köztudott, hogy régiós összevetésben is korán halunk és kevesebbet foglalkozunk az egészségünkkel. Noha minden második honfitársunk úgy gondolja, hogy jobb formában is lehetne, 70 százalékunk nincs felkészülve arra, hogy esetleg váratlan egészségügyi kiadásaik jelentkezhetnek. Pedig kis odafigyeléssel, megfelelő biztosítás kiválasztásával és a szűréseken való részvétellel bárki megteheti a maximumot, amit a rettegett betegségek ellen tenni lehet.

NN Biztosító

A megelőzés életet ment

Az emberek első reakciója a rák gyanújának felmerülése után a döbbenet és a bizonytalanság. Ez természetes, de az első sokk után már másnak kell középpontban lennie: a gyors diagnózisnak, a kezelésnek és a gyógyulásnak. Ez azért nagyon fontos, mert például az emlőrák, ha idejében felfedezik, 95 százalékban gyógyítható.

1 2 3

Az oldalon elhelyezett tartalom az NN Biztosító megbízásából jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.