szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ittasan vezetett a fiatal dorogi férfi, a mikrobusz majdnem öt métert zuhant Bajóton, amikor megcsúszott az úton. Egy 22 éves lányt a roncs alól húztak ki, már nem tudtak segíteni rajta.

Otthagyta halott barátját és sérült társait egy 23 éves sofőr azután, hogy a mikrobusz, amit vezetett, lezuhant a hegyoldalról éjjel a Komárom-Esztergom megyei Bajóton. Egy 22 éves lány kirepült, a kocsi pedig ráesett, azonnal meghalt – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A mikrobusz hétfőre virradóra az útról a hegyoldalba zuhant, többször megpördült és az oldalára fordulva állt meg. Az ablakok kitörtek, a jármű teteje behorpadt. A tűzoltók lécekkel és fadarabokkal támasztották ki a mikrobuszt, miután a kerekeire állították, hogy kiszabadítsák az alászorult 22 éves lányt. Az ő életét már nem tudták megmenteni.

Négy másik utast kórházba vittek. Ketten közülük súlyos, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A sofőr, egy 23 éves dorogi férfi valamiért elmenekült a helyszínről, kutyával kezdték keresni. Úgy tudni, nem is neki kellett volna vezetnie. A társaság bulizni volt a pincesoron, és megkértek valakit, hogy vigye őket a haza. Már a sofőrt várták, amikor társuk, aki szintén ivott, bepattant a volán mögé, és elindult a járművel.

Miután megcsúsztak az úton, majdnem öt métert zuhantak. A roncsot daruval emelték ki.

A sofőr végül órákkal a baleset után önként adta fel magát. Kórházba vitték, hogy vért vegyenek tőle. Őrizetbe vették a rendőrök, eljárást indítottak ellene.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!