szerző:
hvg.hu

Régiónk motoros társadalma vélhetően kitörő örömmel fogadná, ha ilyen formában valamikor újra feltámadna az NDK márka.

A Simsonok nem is olyan régen még a magyar utcakép szerves részét képezték, mára viszont már csak néhány példány maradt fenn ebből a kétszemélyes kelet-német kismotorkerékpárból. Mind közül az S51-es típus volt a legnépszerűbb, melyből 1980 és 1991 között mintegy 1,3 millió darab készült, és valahogy így nézett ki:

©

A Simson a 2000-es évek elején megszűnt létezni, most azonban egy magyar designer elképzelte, hogy körülbelül milyen lenne egy igazi 21. századi Simson. A győri Jakusa Tamás számítógépes rajzán így néz ki a jövő Simsonja:

©

És így mutat egymás mellett a régi és az új modell:

©

Örülne, ha ez a modern Simson gyártásba kerülne?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!