#áfabotrány

hvg.hu Gazdaság

Bukta az Átlátszó elleni áfacsalásos perét a NAV

Azzal nem lehet megsérteni személyiségi jogot, hogy egy döntésről a média állít valamit, amivel az adóhatósági vezető nem ért egyet – végeredményben erre jutott a bíróság azt követően, hogy a NAV főigazgatóját végre tanúként is meghallgatták.

hvg.hu Gazdaság

Egy kínai a legnagyobb adótartozónk, de olajos is van a listán

Csupán 13,5 milliárd forinttal lóg a NAV-nak egy kínai magánszemély, aki régi motorosnak számít az adótartozók között. De valamiért felkerült az adóhatóság toplistájára a Nokia Komárom Kft. is. Sőt, Orbán Viktor egyik rokonának a cége is egy nagy adótartozói listán szerepel. Zuschlag János, Stadler József, Portik Tamás is a szégyenlistán, de Győzike már lekerült róla. Egy cukros áfacsalási ügyhöz köthető cég másfél évvel az után került fel rá, hogy az adónyomozók kiszálltak hozzá.

hvg.hu Gazdaság

Retteghetnek az áfacsalók, új csodafegyvert próbálnak ki ellenük

Ha a kísérlet sikerül, a magyar kormánynak biztosan megtetszik az ötlet. Így jártunk a fordított áfával, az online pénztárgépekkel és egy sor adóbeszedési újítással, amikkel Európában mostanában próbálkoznak. Ha nem sikerül a kísérlet, a magyar cégvilág fele bedől.

Máriás Leonárd - Baksa Roland Gazdaság

Sorra szedi be a pofonokat a NAV az áfabotrányban

Vida Ildikó visszalépett egy pertől, egy másik NAV-vezető el sem ment egy tárgyalásra, egy harmadik vesztett. A hatalom igyekezett és igyekszik megleckéztetni a két éve indult áfabotrány kirobbantóját, és azokat, akik Horváth András mellé álltak. De eddig gólparádéval vezetnek Horváth Andrásék a bíróságon. Van egy, az USA-ban kitüntetett korrupciókutató, akit most negyedszer pereltek be a hatóságok kijelentései miatt. Közben úgy tűnik, mintha csigalassúsággal haladna a nyomozás az igazi ügyben, ami miatt feljelentést is tett az áfabotrány kipattintója.

hvg.hu Gazdaság

Lekapcsolnak pár áfacsalót, terem a helyükre újabb

A Kiskőrösön és környékén működő, a NAV gyanúja szerint cukorral adócsaló bűnszervezet tagjai – köztük a most elpusztult Overdose gazdája, Mikóczy Zoltán – továbbra is a hűvösön ülnek, de az űrt rögtön betöltötték mások. Közben olyan vállalkozásokra is sár fröccsen, amelyeknek – az elmesélésük szerint – az a pechjük, hogy kapcsolatba kerültek a gyanúsított céggel.

hvg.hu Gazdaság

NAV-botrány: egyre több a gyanúsított

Már nem csak egy NAV-vezetőt, több más személyt is gyanúsít a rendőrség a NAV-botrányban, amit Horváth András robbantott ki 2013 őszén. A kitiltási ügyben is van már gyanúsított.

Szekeres Szabolcs - Baksa Roland Gazdaság

Áfacsalással gyanúsítják, előzetesben Overdose gazdája

Bűnszervezetben elkövetett áfacsalással gyanúsítják Mikóczy Zoltánt – tudta meg a hvg.hu. Társaival régóta csalhattak áfát cukorral. Prominens magyar nagyvállalatok szálltak be az Overdose ügyeivel foglalkozó cégébe, ott van az OTP Bank, a Mol, a Közgép, a CIG Pannónia és a Demján Sándor nevével fémjelzett Euroinvest. A román hatóságokkal már egyszer meggyűlt a baja Mikóczynak.

hvg.hu Gazdaság

Főnökére vallott egy lefokozott NAV-os

A kitiltási listával hírbe hozott Dávida Marianna személyiségi jogi perében súlyos állítások hangzottak el szerdán. Állítólag az adóhatóságnál utasításba adták, hogy ki kell hagyni a jelentésből egy amerikai cég 40 milliárd forintos adókülönbözetét. Az erről valló tanút nem sokkal a konfliktusos vizsgálat után váltották le NAV-vezetői posztjáról. Az adóhatóság szerint a hivatkozott tanú nem ezt mondta, hanem azt, hogy szakmai véleménykülönbség volt a felek között.

Baksa Roland Gazdaság

Bandaháború dúl a szervezett áfacsaló csoportok között

Konferenciát szerveztek az áfacsalásról és korrupcióról az Európa Parlamentben, Horváth Andrásék a magyar helyzet kilátástalanságát tudták felmutatni, a románok lekapcsolt csaló politikusokat. Bandaháború a szervezett áfacsaló csoportok között.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Horváth András: "A NAV-vizsgálat egy fedősztori"

Schiffer András LMP-társelnök szerint Horváth András "zöld dossziéjáról" igenis tárgyalhatna parlamenti vizsgálóbizottság, csak a hatalom igyekszik "elsikálni" az ügyet. A NAV-botrány kirobbantója hétfőn azt mondta: félrevezetőek a NAV dokumentumai, a hivatal egyetlen megállapítása sem állja meg a helyét az ügyben, csúsztatásokat, ferdítéseket tartalmaz a NAV-jelentés.

Máriás Leonárd - Baksa Roland Gazdaság

Bukott, eltűnt, csaló cégek a bűnbánó vállalkozó sztorijánál

Csak egy kis szeletét teszik ki azok a cégek egy gabonakereskedő-hálózatnak, amelyek a múlt héten felbukkant, a gyanú szerint adócsalásban érintett szlovákiai vállalkozó naplójában szerepelnek. A hvg.hu birtokába került ábrán van olyan magyarországi cég, amelyik fenn van a nagy adótartozók listáján, egy másikat kényszertöröltek, a harmadikat cégtemetőbe küldték a tulajdonosai. Két sáros céget jóval a 2010-es kormányváltás után alapítottak.

hvg.hu Gazdaság

A NAV közzétette az egy hétvégés vizsgálati anyagot

Sok – az adóhivatal szerint adótitok védelme és bírósági ítélet előírásai miatt – kisatírozott lap, 1200 oldal, sokáig titkolt, most kényszerből nyilvánosságra hozott anyag az áfabotrány kirobbanása után azonnal lefuttatott hétvégi dokumentum. A NAV szerint ők jól csináltak mindent, a hivatal sötét színben tünteti fel Horváth Andrást. Az amerikai ügyvivő viszont korábban arra utalt, érdemes lenne a magyar kormánynak megnéznie a Horváth András által összegyűjtött információkat, anyagot, mert az korrupciós ügyekre utalhat.

hvg.hu Gazdaság

Korrupciógyanús ügyekkel tele van a padlás

Hiába tagadják a magyar kormány tisztségviselői, dugig vagyunk korrupciógyanús ügyekkel. Áfabotrány, trafikmutyi, takarékrablás, földpályázatok az elmúltnégyév termései, és ezek csak a nagyobbak. Az külön pikáns, hogy két magyar kutató magyar korrupcióról szóló tanulmányát az USA-ban díjazták, nálunk nem tudott megjelenni.

hvg.hu Gazdaság

Még mindig maszatolnak a magyar hatóságok az áfabotrány ügyében

Horváth András közel egy éve, 2013 november elején robbantotta ki az utóbbi évek legnagyobb botrányát. A NAV volt tisztviselője az áfacsalások ügyben feljelentést is tett, de az eztán elrendelt nyomozás – bár a határidejét már többször is meghoszabbították – eddig nem vezetett eredményre. Hacsak arra nem, hogy miután a NAV feljelentette Horváth Andrást, a férfinél házkutatást tartottak és többször is kihallgatták – a nyomozás ez esetben sem zárult le.

Baksa Roland - Nagy Gergő Gazdaság

Máshol jutalom, nálunk csak az üldöztetés a Horváth Andrások jussa

Külföldön is voltak, akik adócsalók ezreit leplezték le. A csalók pénzét kezelő országok üldözték a tisztaságért küzdőket, de az elveszített adó visszaszerzéséért küzdő állam busásan megjutalmazta őket. Nálunk Horváth Andrásnak csak az üldöztetés maradt. Aki hozzá hasonlóan idehaza a korábbi években korrupt hivatalnokokat és politikusokat buktatott le, mind ráfaragott. Mégis, újra megtennék a bejelentést.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A kormány nekiállna megtisztítani a fémpiacot

Fordított adózással tisztítaná meg a kormány a fémpiacot: egy önálló képviselői előterjesztés szerint bizonyos acéltermékek esetében a későbbiekben a közterhet az áru beszerzője róná le.

1 2
Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Fel fog jönni egy fontos kérdés az iPhone-on a következő iOS-verziónál

Fel fog jönni egy fontos kérdés az iPhone-on a következő iOS-verziónál

A dánok csapatkapitánya menthette meg Christian Eriksen életét

A dánok csapatkapitánya menthette meg Christian Eriksen életét

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Félgőzzel rúgtak egy hármast a belgák a harmatos orosz csapatnak

Félgőzzel rúgtak egy hármast a belgák a harmatos orosz csapatnak

Valami gond van a számítógépével? Ezen az oldalon megtudhatja, mi lehet a baja

Valami gond van a számítógépével? Ezen az oldalon megtudhatja, mi lehet a baja

"Ennél nem is lehetne semmi családellenesebb" - tüntettek a meddőségi klinikák államosítása ellen

"Ennél nem is lehetne semmi családellenesebb" - tüntettek a meddőségi klinikák államosítása ellen

Disznósokkolóval és késsel támadt a feleségére egy piliscsabai vállalkozó

Disznósokkolóval és késsel támadt a feleségére egy piliscsabai vállalkozó

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával