Generali Biztosító

Éberségtől a biztosításig – Tippjeink a biztonságos internetezéshez

Az okostelefonok, tabletek megjelenésével nemcsak az infokommunikáció, hanem a legkülönbözőbb szolgáltatások is óriási fejlődésen mentek keresztül: ma már teljesen természetes, hogy készülékünk üveglapján néhány pöccintéssel fizetjük számláinkat, foglalunk szállást, repülőjegyet, bonyolítunk banki tranzakciókat, vagy intézzük egyéb hivatalos ügyeinket.

hvg.hu Gazdaság

Érdemes egyezkedni a bankokkal

Javuló tendenciát mutatnak a Pénzügyi Békéltető Testület statisztikái: a korábbi években az eljárások 35 százalékában sikerült egyezségre jutniuk a feleknek, ez az arány tavaly már több mint 50 százalék volt. Érdemes tehát egyezkedni a bankokkal és az autóhitelesek is reménykedhetnek, szakértők szerint a szerződések jelentős részénél élhetnek panasszal az ügyfelek. A biztosítók kevésbé hajlandóak az megállapodásra, ilyen jellegű eljárások 35 százaléka zárult egyezséggel.

hvg.hu Gazdaság

Nyugdíjasként majd felkopik az állunk

Mindennapi szokásaink átalakulása mellett az életszínvonalunk változására is számítunk nyugdíjas éveinkben. A KSH adatai szerint nyugdíjasként több időnk jut alvásra és pihenésre, illetve sokat tévézünk és internetezünk majd. Ugyanakkor – a Generali Biztosító reprezentatív kutatása szerint – a várható bevételcsökkenés miatt a legtöbb ember úgy gondolja, hogy néhány dologról le is kell majd mondania. Magyarországon az aktív felnőttek majdnem fele szerint nem tudnak majd megélni nyugdíjas éveikben.

MTI Gazdaság

Újabb szomorú adalék a középosztály lecsúszásához

2011-ben még az emberek 40, ma 18 százalékuk tud nyugdíjas éveire előtakarékoskodni – derült ki a Generali Biztosító reprezentatív felméréséből. Pedig 1980-ban 4 aktív dolgozóra jutott 2 eltartott, most pedig 4 aktívra 3 eltartott jut. A megkérdezettek 47 százaléka úgy gondolja, hogy a nyugdíjából nem fog tudni megélni.

hvg.hu Gazdaság

A rezsi és az étel szinte mindent elvisz

Átlagosan jövedelmük 4 százalékát tudják félretenni az aktív felnőttek, miközben a rezsi és az élelmiszer elviszi a kétharmadát. A rendszeres megtakarítók átlagosan legfeljebb havi 50 ezer forintot tudnak félretenni. A legjobb anyagi helyzetben a fővárosban élők vannak, akiknek 13 százaléka több mint nettó 350 ezer forintot keres.

Csikász Brigitta Itthon

„Járna a kártérítés, de csalónak néz a biztosító”

A biztosító arra hivatkozik, hogy csak a csalásokat akarja kiszűrni, miközben az ügyfél fel van háborodva. Miképp lehet, hogy a baleset okozója elismeri a felelősségét, de mégsem egyszerű egyről a kettőre jutni kárrendezéssel? Pedig lehet, hogy a biztosító is olcsóbban megúszná.

MTI Sport

Felmérés: a magyarok közel fele kipróbálna extrém sportot

A magyar lakosság csaknem 40 százaléka próbálna ki valamilyen különösen veszélyes sportot, legvonzóbb az ejtőernyős ugrás és a siklórepülés, de sokan vállalnák be a bungee jumpingot és a vadvízi evezést is - derül ki a Generali Biztosító felméréséből.

hvg.hu Vállalkozás

Generali: 100 millió eurós károkat okozott az árvíz Európa-szerte

Magyarországon a Generali Biztosítóhoz eddig 244 árvízkárról érkezett bejelentés, ezek felmérése már megtörtént, a becsült kárösszeg összesen 120 millió forint - közölte kedden a biztosító. Egész Európában a társaság – a viszontbiztosítási megtérülések után, adók nélkül – körülbelül 100 millió euróra becsüli jelenleg a károkat, melyekért helyt kell állnia.

hvg.hu Autó

Bliccelnek a kötelező biztosítással

A forgalomban lévő közel 4,2 millió járműből 256 ezerre nem kötötték meg a jogszabály által előírt kötelező biztosítást Magyarországon - olvasható a hirado.hu-n.

hvg.hu Autó

Átlag 200 ezerbe kerül egy autóbaleset

Egy elkészült kutatásából kiderült, nagyságrendileg 200 ezer forint körül fizet egy autós egy autóbaleset miatt, de korcsoportpnként és a területileg is jelentősek az eltérések.

hvg.hu Autó

Vége a vak kampányoknak a kötelező biztosításoknál

A januártól év közben is bármikor lehetőség lesz tarifahirdetésre, ami nagyobb, de egyben kiegyensúlyozottabb versenyt jelenthet a társaságok között. Az év közben meghirdetett díjakra maximum 60 nappal korábban lehet szerződni, a szerződések pedig továbbra is egy évre szólnak majd.

hvg.hu Vállalkozás

Beszáll az árambizniszbe az egyik hazai biztosító

A Generali Biztosító a Get Energy Magyarországgal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek révén a biztosító kis- és középvállalati ügyfelei számára nyílhat lehetőség arra, hogy az energetikai vállalat bekapcsolódásával növeljék energiafelhasználásuk hatékonyságát és így megtakarítást érjenek el - írja a Napi Gazdaság.

1 2

A címlapról ajánljuk