MTI Világ

Vérátömlesztéssel HIV-fertőzést kapott egy csecsemő Kínában

A kínai kislányt 2010-ben veleszületett szívbetegséggel műtötték egy helyi orvosi egyetem kórházában, és a kapott vér nyolc donortól származott. Egyiküké fertőzött volt. Évente országosan körülbelül tíz emberrel történik meg hasonló eset. A kislány most ötéves, és állapota rosszabbra fordult.

MTI Itthon

Drámai az oroszországi AIDS-helyzet, idehaza is nőhet a fertőzöttek száma

Fordulóponthoz érkezett az AIDS elleni harc, a járvány végső legyőzése azonban még nagyon messze van a legnagyobb kampánycsoport, a ONE szerint. Oroszországban az AIDS-helyzet drámai - közölte hétfőn a kór ellen küzdő orosz szervezet vezetője. Magyarországon idén várhatóan több új fertőzöttet regisztrálnak, mint tavaly.

MTI Plázs

Újabb csecsemőt gyógyítottak ki a HIV-fertőzésből

Jó eséllyel újabb amerikai csecsemőnél sikerült gyógyítani az AIDS-betegséget okozó HIV-fertőzést azoknak az agresszív kezeléseknek hála, amelyet az orvosok a baba születése után négy órával már megkezdtek.

MTI Plázs

131 ezer új HIV-fertőzött volt tavaly Európa-szerte

Hozzávetőleg 131 ezer új HIV-fertőzöttet regisztráltak 2012-ben Európában és a környező országokban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Járványügyi Központ (ECDC) által frissen közzétett jelentés szerint, ami nyolcszázalékos növekedést jelent a tavalyelőtti adatokhoz képest.

1 2 3

A címlapról ajánljuk