hvg.hu Vállalat + Vezető

Hadiipar és zeneipar – Íme a világ legsikeresebb üzletasszonyai

Tudta, hogy a világ legnagyobb hadiipari cégének, a Lockheed Martinnak az első embere nő? A Fortune magazin listája szerint ő a negyedik legbefolyásosabb üzletasszony a világon. A Fortune szigorúan a piaci teljesítmények alapján készítette el azt az ötvenes listát, amelyen a legbefolyásosabb üzletasszonyok szerepelnek. Az idei lista ráadásul rendhagyó, ugyanis bónuszként van egy 51. helyezett is, a mindössze 25 éves Taylor Swift.

hvg.hu Tech

Méghogy okostelefon: olyan mobilon dolgoznak, ami azt csinálja, amire gondolunk

Az IBM, a Xerox és egy amerikai egyetem azért fogott össze, hogy agyhullámokkal közvetlenül irányítható mobilos alkalmazásokat fejlesszenek ki. A kutatások hosszú távú célja, hogy az emberek mindenféle manuális tevékenység közbeiktatása nélkül tudjanak telefonálni, üzeneteket váltani.

hvg.hu Gasztro

Ezt jól kifőzte Mr. Watson

Meglehetősen rendhagyó produktummal állt elő az amerikai székhelyű multinacionális informatikai cég. A Kék Óriás kiadta saját séfje, bizonyos Watson receptjeit.

hvg.hu Tech

10 új üzleti appot adott ki az IBM és az Apple

Megjelent az Apple és az IBM együttműködésével indított IBM MobileFirst megoldások első sorozata. Az appok, illetve a mögöttük lévő felhőszolgáltatások az IBM big data és analitikai képességeit nyújtják a vállalatok iPhone- és iPad-használóinak.

hvg.hu Tech

Régi notebook akkuja? Meglepően hasznosítható

Nem csak környezetvédelmi okokból nem lenne szabad kidobni az elavult notebookok akkumulátorait, egy új IBM-kutatás meglepő és igen dicsérendő módon hasznosítaná ezeket.

hvg.hu Tech

Egy hiba a webshopban, és már ugrott is a vásárló

Körülményes honlap-navigáció, döcögős tranzakciók, láthatatlan webes csapdák és szakemberhiány – ezek a legjellemzőbb akadályok az online és mobil fogyasztói kapcsolatok építésének útjában. Az IBM Tealeaf és az Econsultancy 2013-as globális felmérésében több mint 500 online szakembert kérdeztek cégük digitális üzleti gyakorlatáról.

MTI Vállalkozás

Megveszi a Lenovo az IBM egyik szerverüzletét

Megveszi a Lenovo az IBM egyik szerverüzletét. Csütörtökön a hongkongi tőzsdefelügyeletnek benyújtott papírok szerint a Lenovo 2,3 milliárd dollárért veszi meg az úgynevezett x86-os szerverüzletét. Az IBM nagyjából 2,07 milliárd dollárt kap készpénzben, a fennmaradó részt pedig részvénykibocsátással fedezi a Lenovo.

MTI Vállalkozás

Kevesebb hardver fogyott, csökkent az IBM bevétele

Csökkent az IBM bevétele 2013 utolsó negyedévében 2012 utolsó negyedévéhez képest a hardvereladások visszaesése miatt. 2013-ban az amerikai technológiai cégnek 27,7 milliárd dollár bevétele volt ugyanebben a negyedévben, míg egy évvel korábban még 29,3 milliárd dollár.

hvg.hu Tech

1,2 milliárd dollárt lő a felhőbe az IBM

Az IBM bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt fordít felhőkapacitásainak bővítésére. A beruházás részeként a vállalat 15 új adatközpontot nyit, ezzel 40-re emelkedik a felhőbe helyezett szolgáltatásokat kínáló adatközpontjainak száma.

hvg.hu Tech

Közkinccsé teszik a szuperintelligens számítógép tudását

Fejlesztői felhő-platformként is elérhetővé teszi Watson nevű szuperszámítógépe technológiáját az IBM, így lehetőséget ad a szoftver-alkalmazás fejlesztők globális közösségének, hogy létrehozzák az appok új, Watson kognitív számítási intelligenciájára támaszkodó generációját. A fejlesztők számára külön tartalombolt is nyílik.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk