szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vezető bankárok és informatikai óriásokcégek fogtak össze egy tíz éves terv keretében, hogy az alulfizetett, képzetlen emberek idővel feljebb tudjanak lépni.

"Jól fizető állásokat fogunk létrehozni, melyek gazdasági lehetőségeket nyitnak meg" - hangsúlyozta Jamie Dimon, a JP Morgan Chase & Co. vezérigazgatója (képünkön), aki vezércikket írt a Wall Street Journal-ben. Az USA egyik leghíresebb bankára, a program társelnöke igazán illusztris csapat nevében ígért változást 100 ezer New York-i polgárnak: a cégek között ugyanis ott van az IBM, a Goldman Sachs, az Amazon, a Microsoft és a Google is.

"Sok New York-i megrekedt alulfizetett állásokban, melyek a jövőben megszűnhetnek. Mi szeretnénk olyan képességekkel ellátni ezeket az embereket, hogy boldogulni tudjanak a munkaerőpiacon" - írta Jamie Dimon.

A program kedvezményezettjei elsősorban a fekete, latin-amerikai és ázsiai fiatalok lesznek, akik nem jutottak be az egyetemre. Őket akarják tovább képezni, hogy megtalálják a helyüket a digitális világban.

A programra már csak azért is szükség van, mert a koronavírus-járvány különösen súlyosan érintette New Yorkot: nemcsak a halottak száma volt magas, hanem a megszűnő munkahelyeké is, így ma már 20 százalék felett jár a munkanélküliség a városban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Putyin szerint stabilizálódik a járványhelyzet Oroszországban, enyhíthetnek a korlátozásokon

Putyin szerint stabilizálódik a járványhelyzet Oroszországban, enyhíthetnek a korlátozásokon