MTI Világ

A szegények egyharmada cigány

A szegények egyharmada cigány származású Európában, a demográfiai folyamatok alapján az ebből a rétegekből érkező gyermekeknek óriási jelentőségük lesz 2040-re, fejlődésükért ezért mindent meg kell tenni - mondta Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Európai Néppárt magyar képviselőcsoportjának konferenciája előtt pénteken Budapesten.

MTI Világ

Brüsszelben propagálták az Erzsébet-programot

Pelczné Gáll Ildikó és Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP) képviselő, valamint Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője és a program keretében Brüsszelbe látogató mintegy negyven gyerek mutatta be Brüsszelben, az Európai Parlamentben kedden a magyarországi Erzsébet-programot.

MTI Világ

Emberkereskedelem elleni uniós szervezet alakult

A romák fokozott sebezhetőségére, az emberkereskedelem elleni uniós irányelv nemzeti jogrendekbe való átültetésének szükségességére, valamint a tagállamok előtt álló további kihívásokra hívta fel a figyelmet Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő pénteken Brüsszelben, az EU emberkereskedelem elleni civil társadalmi platformjának nyitóülésén.

Fürjes Judit Vélemény

Járóka Lívia: A romaintegráció sikeréhez a romák is kellenek

A romák helyzete az elmúlt húsz évben Magyarországon fokozatosan romlott. A fordulat az EU, a tagországok kormányai és a helyi önkormányzatok mellett döntően a cigányságon áll vagy bukik. Fontos, hogy a tanult romák aktív szerepet vállaljanak közösségeik életében, szervezőként, tanárként, orvosként, vállalkozóként, - nyilatkozta többek között a hvg.hu-nak Járóka Lívia, fideszes európai parlamenti képviselő, szakmáját illetően szociálantropológus.

MTI Világ

Budapesten ülésezett az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága

Az Európai Parlament (EP) nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának elnöke szerint a nőket érő hátrányos megkülönböztetés formái, alacsony foglalkoztatottsági arányuk, a munka és a család összeegyeztetése, a szegénység és az erőszak problémái hasonlók minden uniós államban, ezért az ambíció is közös, hogy javítsanak a helyzeten, és egy jobb társadalmat hozzanak létre.

Folk György (hvg.hu) Világ

Elsöprő támogatást kapott a Járóka-jelentés Strasbourgban

Az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta Járóka Lívia néppárti képviselő kötelező érvényű európai romastratégiáról szóló jelentését. Az Európai Bizottság azonban továbbra is a támogatások felhasználásának hatékony ellenőrzését tartja megvalósíthatónak a kötelező közösségi jogszabályok helyett.

MTI Világ

Járóka: közösségi feladattá kell tenni a romák befogadását

Az Európai Uniónak közösségi feladattá kell tennie a romák társadalmi befogadásának előmozdítását, a munkához, lakhatáshoz, egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz való jogaik biztosítását - hangsúlyozta Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP kedd esti strasbourgi plenáris ülésén, a készülő uniós romastratégiáról folytatott vitában.

Kiricsi Gábor (hvg.hu) Itthon

Van-e Fidesz-recept a roma válságra?

Végletekig hiszterizált közhangulatban kell majd a kormányzásra készülő Fidesznek szembenéznie a magyarországi cigányok körül kialakult válsághelyzettel. A megoldást nehezíti majd az is, hogy sem maga a polgári párt, sem a jobboldali média nem a kedélyek lenyugtatásával tűnt ki eddig.


A címlapról ajánljuk