#Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

MTI/Magyar Nemzet Itthon

Parragh: használhatatlan tudást ad a magyar felsőoktatás

Nem piacképes a felsőfokú végzettséggel rendelkezők tudása itthon, ezért át kell alakítani a felsőoktatási rendszert – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

hvg.hu Itthon

Parragh: diákként én is így reagáltam volna, de nem lett volna igazam

A felsőoktatás reformjára szükség van, a tartalmán pedig lehet vitatkozni, de a régi rendszer fenntarthatatlan a diákok szempontjából is - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. Parragh László azt mondta, egyetemistaként ő is a mai diákokhoz hasonlóan reagált volna a keretszámok csökkentésére, de kamaraelnökként ma már tudja, nem lett volna igaza.

hvg.hu Itthon

Az élet diktálta Hoffmannék újabb nyelvvizsgatervét?

Hoffmann Rózsa nyilvánosságra hozta csütörtök este terveit, amely szerint az eddigi három helyett, négyszintű nyelvizsgarendszer bevezetését szorgalmazza. Kérdéses, mennyire veheti hasznát a jövőben egy szakmunkás annak a nyelvvizsgának, ami még az alapfokú nyelvtudásnál is gyengébb szintet igazol, mint az az oktatási kormányzat terveiben szerepel. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökhelyettese szerint nehéz magasabb szintet elvárni egy mai szakiskolástól, a semminél pedig az A2-es is jobb.

Máriás Leonárd Gazdaság

Rejtély, hogyan hódítanák meg Orbánék Ázsiát

Ősszel elvileg magasabb fokozatba kapcsol a keleti nyitás, és magyar kereskedőházak nyílnak négy ázsiai országban. A tervek azonban még meglehetősen kuszák, még a működési forma és a tevékenység tartalma sem egyértelmű. Viszont jelentkezők már vannak zászlóshajó-szerepre és felmerült az Ikarus és a Rába felélesztése is – az egykori keleti sikerekre építve.

hvg.hu Gazdaság

Jogtalanul töröltetné a cégeket a kamara

Semmilyen jogalapja nincs a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának arra, hogy kezdeményezze a kamarai regisztrációt elmulasztó cégek törlését – tudta meg a hvg.hu, miután a Világgazdaság szerdai számában azt írta, hogy a kamara ezt tervezi.

MTI/Magyar Hírlap Gazdaság

Parragh: "bajkeverőnek tartanak minket"

Az ország sokkal jobb helyzetben van, mint amit a világ elismer, s a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része meg akarja büntetni Magyarországot - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Hírlapnak.

hvg.hu Vállalkozás

Szakmunkásképzés: az iparkamara diktál, a kormány táncol

Ősztől már az átalakított szakmunkásképzési rendszerben tanulhatnak a hazai fiatalok. A gyakorlati képzést segítő új tananyagot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) állította össze, s szeptember elsejétől 46 szakma oktatásában alkalmazzák majd. A változásokat azzal indokolják, hogy a 28 fizikai szakma esetében a nyolc osztályra épülő három éves szakmunkásképzés az eddigieknél sokkal több gyakorlatot ír elő.

MTI Hazai gazdaság

Parragh átalakítaná a kamarát

A komoly versenyképességi problémákkal küzdő, "lepusztult és atomizált" magyar gazdaságot csak erőteljes átszervezéssel lehet rendbe tenni, amelynek egyik eszköze a kamara átalakítása lehet - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara (MKIK) elnöke a témában tartott szakmai konferencián szerdán Nyíregyházán.

Kövesi Ágnes Vélemény

"Merkantilista irányba megyünk, és ez jó" – interjú Parragh Lászlóval

Meg kell törni a monopóliumokat, felül kell vizsgálni a velük kötött korábbi szerződéseket, tovább kell csökkenteni az élőmunka-terheit, erősíteni kell a vállalkozások beszállítói láncait, több élőmunka-igényes kultúrára lenne szükség – minderről Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszélt.

Pápai Csaba Gazdaság

Reménytelen küzdelem a bürokrácia szorításában?

A bürokrácia maga alá fogja temetni a hazai vállalkozásokat, ha a kormány nem lép azonnal - figyelmeztetett Miklóssy Ferenc az MKIK alelnöke. Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint a helyzetet többek között a cégek adminisztrációs terheinek 800 milliárdos csökkentésével orvosolnák.

hvg.hu Társadalom

Orbán Viktor: Állítsuk magyar lábra a gazdaságot

Néhány konkrétumot is említett Orbán Viktor csütörtökön, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén: ha megnyerik a választást, az új kormány első intézkedései közé tartozik majd a „valós” gazdasági adatok közzététele, a vállalkozásokra vonatkozó előírások felülvizsgálata, az építőipar feltámasztása, a pénzügyi fegyelem helyreállítása - a fizetési határidők drasztikus lerövidítésével. A Fidesz elnöke ismét hitet tett amellett, hogy a termelést kell növelni és a „munka nélkül jövedelemre szert tevő spekulációt" visszaszorítani.

1 2 3 4
Koronavírus: 285 beteg meghalt, 3597 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 285 beteg meghalt, 3597 új fertőzöttet találtak

Fehéroroszországban leállították az Euronews adását

Fehéroroszországban leállították az Euronews adását

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Mennyibe kerül átlagosan most egy új autó Magyarországon?

Mennyibe kerül átlagosan most egy új autó Magyarországon?

Tízezrek dilemmája: Menjen-e iskolába a gyerek, ha kötelező, de nem biztonságos?

Tízezrek dilemmája: Menjen-e iskolába a gyerek, ha kötelező, de nem biztonságos?

Összeállt az elődöntő mezőnye a BL-ben, a ManCity és a Real Madrid is bejutott

Összeállt az elődöntő mezőnye a BL-ben, a ManCity és a Real Madrid is bejutott

Meghosszabbították a Covid-osztályon késelő férfi letartóztatását

Meghosszabbították a Covid-osztályon késelő férfi letartóztatását

Fejenként 250 ezres bírságot kaptak Orosházán egy autós összejövetel résztvevői

Fejenként 250 ezres bírságot kaptak Orosházán egy autós összejövetel résztvevői

A címlapról ajánljuk