# Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövet

hvg.hu Itthon

Metrófelújítás: feljelentik az államot a mozgáskorlátozottak

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál kezdeményez eljárást a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). A szervezet szerint a magyar állam, Budapest Főváros Önkormányzata és BKV Zrt. megsérti az egyenlő bánásmód követelményét, amiért a felújítás során csak részlegesen akadálymentesíti a 3-as metrót.

hvg.hu Autó

Levelet kapott Orbán az útdíj miatt a mozgáskorlátozottaktól

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartja az újonnan bevezetett útdíjat, ezért arra kéri a kormányt, hogy legalább a városi utakat tehermentesítő gyorsforgalmi utakon és a nagyáruházak elérését biztosító autópálya-szakaszokon szüntesse meg a díjfizetési kötelezettséget, valamint mentesítse az útdíj alól a támogató szolgálatok gépjárműveit.

hvg.hu Gazdaság

Trafikpályázat: felülvizsgálatot kérnek a mozgássérültek

Mindenáron meg kell akadályozni, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek elveszítsék a dohánykereskedésből származó megélhetésüket – közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). A szervezet azt kéri a kormánytól, vizsgálja felül a megváltozott munkaképességű emberek trafikpályázatait.

hvg.hu Itthon

Eltörölnék az akadálymentesítési határidőket

Nem szabályozná a kormány a jövőben törvényi szinten az akadálymentesítési határidőket. A mozgáskorlátozottak szövetsége szerint mindezzel több évtizedes visszalépés várható a fogyatékosügyben. Egy szervezet tiltakozó akciót szervezett szerdára.

hvg.hu Itthon

MEOSZ: kivennék a rokkantak védelmét az alaptörvényből

Semmilyen ellátást nem garantálna rokkantság esetén az alaptörvény a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) szerint, amennyiben a tervek szerint kikerülne a rokkantság fogalma az alkotmányból.

hvg.hu Itthon

A fogyatékosok fizetik meg a kormányzati tétlenkedést

Nehéz időszak elé néznek a fogyatékkal élők: a megszorítások miatt a kormányzat csökkentette az ellátásukról gondoskodó civil szervezetek pénzét, ráadásul még az odaítélt támogatások kifizetésével is adós maradt.

hvg.hu Itthon

Dopeman is felszólal vasárnap a rokkantak tüntetésén

A tervek szerint Dopeman, Seres Mária, Nagy Navarro Balázs és Árok Kornél is felszólal azon a demonstráción, amelyet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és civilek szerveznek vasárnap délutánra, a budapesti Hősök terére. A volt rokkantnyugdíjasokat, súlyos betegeket, fogyatékkal élőket sújtó kormányzati intézkedésekre akarják felhívni a figyelmet, de a szervezők szerint pártpolitikától mentes rendezvényre készülnek.

hvg.hu Itthon

Utcára vonulnak vasárnap a rokkantak

Tüntetni fog július elsejétől több napon át Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a Hősök terén a Szépművészeti Múzeum előtt a kormány rokkantpolitikája ellen.

Dreissiger Ágnes Itthon

29 500 forint: ér-e valaha többet a 24 órás betegápolás?

Elképzelhető, hogy a méltányossági alapon járó ápolási díj a jövőben megszűnik, az alanyi jogon járó verzió pedig évek óta rendezésre vár. Ennek összege a 30 ezer forintot alig éri el, holott napi 24 órás elfoglaltságot jelent. Civil szervezetek viszont azért küzdenek, hogy ismerjék el napi 8 órás munkaidőnek azt, ha valaki beteg rokonát otthon ápolja.

MTI/Népszava Itthon

Szolidaritási számlát hoztak létre a rokkantakért

Szolidaritási számlát hozott létre a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége azoknak a mozgáskorlátozottaknak a támogatására, akiket negatívan érintenek a kormány jogszabály-módosításai - írja szerdai számában a Népszava.

Kapcsándi Dóra Itthon

Megalázó felülvizsgálat: combcsonkolt rokkanttól tagadják meg az ellátást

Január 1-től számos hátrány érte a mozgáskorlátozottakat – állítják a fogyatékkal élők. Megszűnt többek között a rokkantsági nyugdíj, helyette rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kaphatnak az érintettek. A mozgáskorlátozottak kifogásolják, hogy emiatt olyanoknak is felülvizsgálatra kell jelentkezniük, akiknek az állapotában nem várható javulás. Ez sokaknak jelentős költséget jelent. Emellett elveszítettek számos, a nyugdíjasoknak járó kedvezményt, például az utazási támogatást. Emiatt a mozgáskorlátozottak akár a strasbourgi bíróságig is hajlandóak elmenni.

MTI/Magyar Narancs Itthon

Kedvezményes BKV-bérlet: van, aki Strasbourgig megy érte

Beadvánnyal fordul a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, az ombudsmanhoz, az Alkotmánybírósághoz és az ENSZ-hez is a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége az utazási kedvezmények megszűnése miatt - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

1 2
Megpuccsolt puccs: a több válságtól is sújtott Peru falja az elnököket

Megpuccsolt puccs: a több válságtól is sújtott Peru falja az elnököket

A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája

Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Megérkezett hozzánk a hátsókerék-hajtású új Skoda, az elektromos Enyaq

Megérkezett hozzánk a hátsókerék-hajtású új Skoda, az elektromos Enyaq

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával