Murányi Gábor Kult

Az elvetemült hatalom természetrajza

A III. Richárdot soha nem lehetett aktuális üzenet nélkül színpadra állítani. Az angol drámaíró legvigasztalanabb darabját 1843 óta mintegy negyvenszer, nemritkán botrányt kavaróan mutatták be, legutóbb a Radnóti Színházban.

hvg.hu Kult

Itt a meleg Rómeó és Júlia

Shakespeare klasszikusát olyan formában dolgozzák fel Liverpoolban, amely nagy valószínűséggel a nagy drámaíró tetszését is elnyerné.

MTI Kult

Megdöbbentő dolgok derültek ki Shakespeare valódi énjéről

William Shakespeare könyörtelen üzletember volt, aki éhínség idején lett tehetős, mert gátlástalanul kihasználta a helyzetet, emellett adócsalás miatt csaknem börtönbe került – áll a walesi Aberystwyth-i Egyetem minap megjelent tanulmányában.

MTI Tech

Megtalálták Shakespeare ősszínházát

Megtalálták Londonban annak a korai színháznak a maradványait, amely egykor William Shakespeare (1564-1616) társulatának volt a főhadiszállása, és ahol először láthatta a közönség a Rómeó és Júlia, valamint az V. Henrik című színdarabokat.

life-style.hu Shake

William Shakespeare 3D-ben

Az arcrekonstrukciót szeptember 13-án mutatja be a History Channel történelmi tévécsatorna a Death Masks (Halotti...

MTI Kult

Kevin Spacey III. Richárdot alakítja a színpadon

Az 1999-es Amerikai szépség című díjnyertes film után ismét együtt dolgozik Sam Mendes rendező és Kevin Spacey amerikai színész. Ezúttal azonban színházi projektről van szó: William Shakespeare III. Richárdját állítják színpadra Spacey főszereplésével.

MTI Kult

Megjelenik Shakespeare elveszettnek hitt színdarabja

Az egyik William Shakespeare műveit megjelentető brit kiadó csaknem háromszáz év múltán végre komolyan vette a XVIII. századi angol szerző, Lewis Theobald állításait, miszerint ő a nagy drámaíró elvezettnek hitt darabját dolgozta át, és vitte színre. A mű a jövő héten jelenik meg.

hvg.hu Shake

Csúcsokat dönt egy internetes Shakespeare-játék

Több mint húszmillió rajongója van már világszerte a Rómeó és Júlia szerelmére alapozó internetes Shakespeare-játéknak - írja a Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).

1 2

A címlapról ajánljuk