hvg.hu/MTI Világ

Hatezer amerikai rabot bocsátanak szabadon az USA-ban

Az amerikai igazságügyi minisztérium október végén mintegy hatezer kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt elítélt őrizetes idő előtti, ellenőrzött szabadlábra helyezésére készül – közölte kedden internetes kiadásában a The Washington Post amerikai napilap. A szabadonengedés hátterében az áll, hogy indokolatlanul szigorúnak tartották az egyes kábítószerekkel való visszaélés büntetését.

MTI Világ

Amnesztiát hirdettek a Kínai Győzelem Napja alkalmából

Peking amnesztiát hirdetett a börtönbüntetésüket töltők négy csoportja számára a II. világháború befejeztének 70. évfordulója, a közelgő kínai Győzelem Napja alkalmából - számolt be a helyi média a törvényhozás hétvégi döntéséről, amely hivatalosan a kínai elnök, Hszi Csin-ping aláírásával vált hatályossá.

MTI Világ

Tizennyolcezren kapnak amnesztiát Vietnamban

Több mint 18 ezer rabnak kegyelmeznek meg Vietnamban az ország függetlenségének 70. évfordulója alkalmából – közölték pénteken helyi tisztségviselők. Az amnesztiában részesülők között nincsenek olyanok, akiket nemzetbiztonság elleni bűncselekményekért ítéltek el.

MTI Világ

Már 50 ezren kaptak közkegyelmet Putyinéktól az elmúlt hetekben

Eddig több mint ötvenezer ember részesült Oroszországban abban az elnöki amnesztiában, amelyet a második világháború európai hadszínterén aratott győzelem 70. évfordulója alkalmából hirdetett ki Vlagyimir Putyin – közölte kedden a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat ideiglenes vezetőhelyettese.

MTI / hvg.hu Világ

Szabadon engednek 170 külföldi rabot Bolíviában

Bolíviában 170 külföldi elítéltet is szabadon engednek elnöki közkegyelemmel, amelyet a börtönök túlzsúfoltságának enyhítéséért hirdetett meg Evo Morales államfő – jelentették be hivatalosan csütörtökön La Pazban.

MTI Világ

Kormánypárti amnesztiatörvényt fogadott el az ukrán parlament

Kormánypárti képviselő által jegyzett amnesztiatörvényt fogadott el szerda éjjel az ukrán parlament. A jogszabály rendelkezik a tüntetők által elfoglalt hivatalok - a helyi önkormányzatoknak, illetve a végrehajtó hatalom épületeinek - szabaddá tételéről és amnesztiában részesít mindenkit, aki tömeggyűléseken vett részt, és eljárás indult ellene, illetve már jogi szankciókat hoztak vele szemben.

MTI Világ

Újabb 13 ezer foglyot engedtek szabadon Mianmarban

Több mint 13 ezer elítélt kapott kegyelmet múlt héten Mianmarban – jelentette hétfőn az állami média a távol-keleti országban. A New Light of Myanmar című napilap beszámolója szerint a 11 124 férfit és 2150 nőt múlt pénteken engedték ki a börtönökből az ország különböző részein, miután előző nap Thein Szein államfő aláírta a szabadon bocsátásukról szóló rendeletet.

Juhász Attila Világ

A tökéletes politikai fogoly, akit el lehetett engedni

Mihail Hodorkovszkij mint a Vlagyimir Putyinnal szembeni ellenzék vezére? Ráadásul egy olyan olajoligarcha lenne ebben a szerepben, akinek sosem volt Oroszországban szélesebb körű támogatottsága? A Hodorkovszkij által képviselt értékek mellett az utóbbi tíz évben gőzerővel robogott el az orosz állam, az orosz elnök által adott amnesztia csak egy újabb elem abban a láncolatban, mely Oroszországot és Putyint naggyá teszi. Mihail Hodorkovszkij kegyelme, illetve a széleskörű, főként politikai hátszéllel elítéltek amnesztiája leginkább a rendszer autoriterségének ünnepe. A Carnegie Moscow Center volt gyakornokának elemzése.

1 2 3 4
Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Jordán Tamás: „Vidnyánszky, a mi pápánk, kételyek nélkül él”

Jordán Tamás: „Vidnyánszky, a mi pápánk, kételyek nélkül él”

Évi 1,5 milliárd forintot keres a TikTok második legnépszerűbb videósa

Évi 1,5 milliárd forintot keres a TikTok második legnépszerűbb videósa

Beperelné Trumpékat a TikTok

Beperelné Trumpékat a TikTok

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Magyarországra költözik a szerb foci

Magyarországra költözik a szerb foci

Öt kilométeres a dugó az M3-ason

Öt kilométeres a dugó az M3-ason

A címlapról ajánljuk