Tóth Richárd Itthon

Enyedi Ildikó: Ott állnak a politikusok, ahol semmi keresnivalójuk, a hálószobánkban, legintimebb döntéseinkben

A Testről és lélekről című filmjével Arany Medvét nyert filmrendező úgy érzi, visszafelé folyik a víz a Dunában. Néhány éve még azt gondolta, hogy nem lesz szükség a Pride-ra, mert sikerült úgy újradefiniálni társas kapcsolatainkat. Tévedett. Enyedi Ildikó 2018-as Pride-megnyitón elhangzott beszédét közöljük.

hvg.hu Világ

Eldugnák Trumpot a tiltakozók elől londoni látogatásán

Az őszi ülésszak kezdete előtt, augusztus végén vagy szeptember elején érkezhet hivatalos látogatásra Londonba az amerikai elnök – írja a The Guardian. A lap szerint a kormány letett arról a tervéről, hogy felkérje Donald Trumpot, tartson beszédet a képviselőknek a parlament épületében.

hvg.hu Itthon

Orbán: Sikeresek vagyunk, hozzánk menekül majd az egész Nyugat

Brüsszelezett, sorosozott, migránsozott és civil szervezeteket szapult 19. évértékelő beszédében pénteken Orbán Viktor. A kormányfő magyar sikertörténetről beszélt, a liberális világképet kárhoztatta, nyugatról hozzánk menekülőket vizionált, közben már 15-20 évre tervezett. Szerinte öt fronton kell harcot vívni Brüsszellel. A beszéd előtt a Várkert Bazár környékét 5000 négyzetméteren lezárták a tüntetni akarók elől, sőt a bejáratok elé buszokat parkoltattak, elrejtve a miniszterelnököt és a hallgatóságot.

HVG Világ

A zseni, aki a Sátánról is mondott volna jót, ha...

Éppen hetven év telt el, amióta kimondta: Európa tragédiáját csak az összefogás előzheti meg. Igaza lett. Mint oly sok egyéb dologban - Winston Churchill pontosan tudta, mikor kell Sztálin mellé állnia, és mikor lépjen el onnan, megjósolta a hidegháborút, aztán az EU mellett a NATO-t is, és még irodalmi Nobel-díjat is kapott. Egy zseni öt gondolata.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk