BMW hűtőrácson és felnin tálalt őrült vacsora egy budapesti luxusétteremben – kipróbáltuk

A kolumbiai séf, José Guerrero nevével fémjelzett különleges ételek nemcsak a látószerveinket, hanem az ízlelőbimbóinkat is sokkolják, az autóval érkező sofőrök pedig akár alkoholmentes bort is fogyaszthatnak.

BMW hűtőrácson és felnin tálalt őrült vacsora egy budapesti luxusétteremben – kipróbáltuk

Az I. kerületi Ostrom utcában található Arany Kaviár Étterembe voltunk hivatalosak, és a helyszínre érkezve szembesültünk azzal, hogy nem magába az elegáns étterembe, hanem a néhány méterrel arrébb található kísérleti konyhába invitáltak bennünket.

A fagyasztva szárító, rotációs párologtatással aromákat desztilláló és magas nyomás alatt ételeket főző speciális konyhai berendezésekkel ékesített pincehelyiség ura egy kellően őrült fiatal kolumbiai séf, a tudását baszkföldi gasztronómián pallérozott José Guerrero.

László Ferenc
László Ferenc

A 2020 óta a budai étterem kutató-fejlesztő séfjeként tevékenykedő Guerrero egy különleges BMW tematikájú kilencfogásos menüvel rukkolt elő, melyet a bajor gyártó legújabb elektromos autója, az általunk nemrégiben alaposan letesztelt, indexelés helyett akár pislogásra is automatikusan sávot váltó i5 ihletett.

A fenntarthatóság jegyében az ételekhez használt alapanyagokat mind Magyarországon, 100 kilométeres körzetből, lokálisan zéró emissziós járművekkel szerzik be.

A séf kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a lehető legkevesebb hulladék hagyja el a konyhát, a tálaláshoz pedig újrahasznosított, művészien felújított autóalkatrészeket használ fel. Így kerülhet az asztalra például hűtőrács vagy éppen könnyűfém-felni, és a szervezők az autóval érkező borkedvelőkre is gondolnak, ők igény szerint alkoholmentes bort fogyaszthatnak.

László Ferenc
László Ferenc

 

László Ferenc

Az előzetesen regisztrált érdeklődők december 11-én délután részt vehetnek a projekt nyílt napján, december 12-én és 13-án pedig 10-10 főt látnak vendégül a tesztkonyha hivatalos megnyitóján, az Anima x Wallis Motor rendezvényen.

Egyes ételek elkészítése egy hétig is eltarthat
László Ferenc
László Ferenc
László Ferenc
László Ferenc
László Ferenc
László Ferenc
A vacsorán résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg az ételek készítésével
László Ferenc
László Ferenc
Talán a legkülönlegesebb menüelem
László Ferenc
Héliummal töltőtt ehető édes lufit készít éppen a séf
László Ferenc
Desszert szekció
László Ferenc
A színes édességek közvetlenül az asztalról fogyaszthatók
László Ferenc

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.