hvg.hu Vállalkozás

Komoly pofon érik a Google-nak és a Facebooknak

Egy-két év múlva a technológiai óriáscégeknek, például a Facebooknak és a Google-nek is komoly adókat kell fizetniük attól függetlenül, hogy mely országokban vannak fizikailag is jelen, s hogy milyen profitot mutatnak ki az egyes államokban – írta a Financial Times, amely szerint a G20-ak pénzügyminiszterei egyezségre jutottak arról, hogy radikálisan meg kell változtatni a nemzetközi adózás rendjét.

Microsoft

Ne féljünk tőle, ez már a jövő! - Így válik a sci-fi valósággá

Hogyan nyújt hasznos segítséget a hazai közoktatásban és egy nagyvállalat digitális transzformációjában a mesterséges intelligencia? Milyen fontos lépésekre van még szükség a célok eléréséhez, és milyen akadályok nehezítik a feladatok végrehajtását? Ezekről is szó volt a Microsoft Future Decoded konferenciáján, ahol az MI hazai lehetőségeit és eredményeit mutatták be.

hvg.hu Tech

Gyorsan járj, tovább érsz: Magyarország a 30. a gazdaságot pörgető digitális átalakulás világranglistáján

Paradigmaváltás zajlik a digitális gazdaságra történő átállásban, a folyamatot a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása hajtja – derült ki a Huawei Global Connenctivity Index (GCI) legújabb kutatásából. A digitális transzformáció szempontjából legfejlettebb országok listáját az Egyesült Államok vezeti, Magyarország a 30. helyen áll a rangsorban.

Balla István Kult

"Ha elkezdjük használni, az szétrobbantja az iskolát"

A digitális pedagógia nem a kütyükről vagy a sávszélességről szól, sokkal inkább egy új tanítási szemléletet takar – állítja az évek óta ilyen módszerrel dolgozó Prievara Tibor és Nádori Gergely. Erre azért is szükség van, mert szerintük a diákok számára a mai iskola teljesen érdektelen. Mit változtathat ezen egy digitális tanóra? Miért tévhit, hogy minden mai gyerek digitális írástudó? És miért nem elég, ha a tanárok okos appok segítségével tanítanak?

MTI Gazdaság

Miért tűnik el több millió állás?

A Siemens erőművi berendezés üzletágát érintő több ezer fős leépítés csak ízelítő abból, amit az ipar digitalizációval járó gyökeres szerkezeti átalakulása általában az egész termelőiparban maga után fog vonni - jelentette ki Joe Kaeser, a konszern vezérigazgatója a német dpa hírügynökségnek adott interjúban.

hvg.hu Vállalkozás

Évszázadok óta nem látott változások jönnek a cégek számára?

Az ipari vállalatoknak fel kell készülni azokra a változásokra, amelyeket a digitális átállás, azaz az Ipari 4.0 hoz magával. A negyedik ipari forradalom jóval több egy technológiai kérdésnél, ez paradigmaváltást jelent majd az ipari vállalatok gyártási stratégiájában. A változás nemcsak az egyes cégek stratégiáját fogja érinteni, de hatással lesz a nemzetek gazdasági és foglalkoztatotti politikájára is.

MTI Vállalkozás

Jött egy módosító, aminek nem örül a TV2 és az RTL Klub

Nincs még erről szóló kormányrendelet, így annak megszületéséig nem szedhetnének műsordíjat a legnagyobb tévécsatornák, így a TV2 és az RTL Klub sem. Ezt tartalmazza a digitális átállásról szóló törvényhez a kormány által benyújtott módosító indítvány.

MTI Kult

Fontos határidő jár le szombaton a digitális átállásában

November 30-ig, szombatig jelezhetik támogatási igényüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a digitális átállás második ütemében érintettek - közölte Zsuppán Attila, az NMHH kommunikációs igazgatója szerdán.

hvg.hu Gazdaság

Tévét venne? Ezeket viszik a legtöbben

Az év első kilenc hónapjában 18 százalékkal több tévékészüléket adtak el Magyarországon, mint egy évvel korábban – írta a Világgazdaság. A felfutásban meghatározó szerepet játszott a digitális átállás. A hazai piacon a háttér-világítású LCD tévék dominálnak.

MTI Tech

Észak- és Közép-Magyarországon áll ma le a tévé

Ma áthangolják a kékesi, a ceglédi, a borsodnádasdi, a bükkaranyosi, a szilvásváradi, az egri és az ózdi tévéadókat, így ezek vételkörzetében reggel nyolc és délután hat óra között néhány órára szünetel a földfelszíni digitális tévéadás a sugárzás leállása miatt.

MTI Itthon

Elsötétülhetnek holnap a tévékészülékek északon

Csütörtökön áthangolják a kékesi, a ceglédi, a borsodnádasdi, a bükkaranyosi, a szilvásváradi, az egri és az ózdi tévéadót, így ezek vételkörzetében reggel nyolc és délután hat óra között néhány órára leáll az adás – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

MTI Tech

Ne lepődjön meg, ha ma nincs tévéadás

Ma hangolják át a debreceni, a komádi, a siklósi és a pécsi tévéadókat, így ezek vételkörzetében – a sugárzás leállta miatt – reggel 8 és este 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások vétele.

MTI Tech

Ha figyelmeztető üzenetet lát a tévében, kimaradt a digitális átállásból

Csütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszóadók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni adásainak közvetítését, ezzel lezárult az országos digitális átállás második üteme – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

MTI Tech

Megszűnik holnap az analóg tévézés

Csütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati részén is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását. Ezt követően már csak digitális vétellel lehet televíziózni - hangzott el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Antenna Hungária (AH) sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Egy hét maradt a digitális átállásra

Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, csütörtökön.

1 2 3 4
Tűz pusztított a bangladesi főváros egyik nyomornegyedében - képek

Tűz pusztított a bangladesi főváros egyik nyomornegyedében - képek

Eladó a Porsche legendás első autója

Eladó a Porsche legendás első autója

Sürgős műtétre szorul Jean-Claude Juncker

Sürgős műtétre szorul Jean-Claude Juncker

Megbénult közlekedésre és tüntetésekre számít a kormány no-deal Brexit esetén

Megbénult közlekedésre és tüntetésekre számít a kormány no-deal Brexit esetén

Románia kész befogadni Máltán kimentett menekülteket

Románia kész befogadni Máltán kimentett menekülteket

Sztrájkolhatnak-e a fogorvosok úgy, hogy nem is sztrájkolnak?

Sztrájkolhatnak-e a fogorvosok úgy, hogy nem is sztrájkolnak?

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

Politico: külföldi diplomaták Donald Trump győzelmére számítanak a 2020-as választásokon

Politico: külföldi diplomaták Donald Trump győzelmére számítanak a 2020-as választásokon

57 menekültet szállítottak az olasz hatóságok Lampedusára

57 menekültet szállítottak az olasz hatóságok Lampedusára

Nyolc autó ütközött az M7-esen Velencénél a Balaton felé

Nyolc autó ütközött az M7-esen Velencénél a Balaton felé

Így alakítanak át minket a képernyők

Így alakítanak át minket a képernyők

A címlapról ajánljuk