Hamvay Péter Kult

Spiró György: "Tovább él a jobbágymentalitás"

Demokráciának nálunk a diktatúrák közti átmenetet nevezik – mondja a Kőbéka című új regényével jelentkező író, aki szerint még a szocializmusban is jobban álltunk. Interjú.

Fekete Norbert Itthon

Kornai János diagnózisa az Orbán-rendszerről 2.

Bár vannak koncepciós perek, ezek alacsony száma miatt sem lehet diktatúrának nevezni a Fidesz kormányzását. Ennek ellenére Kornai János szerint civilizált eszközökkel nem lehet leváltani Orbán Viktort. A közgazdász professzor Látlelet című könyvének bemutatóján Farkas Zoltánnal, a HVG szerkesztőjével beszélgetett a kötet főbb megállapításairól.

hvg.hu Itthon

Feljelentették a Magyar Nemzet újságíróját Észak-Koreánál, veszélyben volt

Előkerült egy levél, amelyet a bécsi észak-koreai nagykövetség diplomatája írt: miután Lukács Csabát valaki Magyarországról felnyomta a követségnél, lefordíttatták a cikkeit. A diplomata közölte: imádkozik érte, hogy a cikkekből ne derüljön ki semmi, ami a diktatúrára nézve negatív. Az újságíró nem sokkal később indult Phenjanba, veszélyben volt az élete.

Németh András Világ

Élet-halál örökös urai – keleti diktátormustra

Tovább konszolidálják hatalmukat az egykori Szovjetunió tagköztársaságiban uralmon lévő egyeduralkodók: Gurbanguly Berdimuhamedow a voksok 97 százalékát gyűjtötte be a februári elnökválasztáson, Ilham Aliyev pedig feleségét, Mehriban Aliyevát nevezte ki első elnökhelyettessé. Úgy tűnik, a helyi lakosság nagy részét nem zavarja, hogy különféle excentrikus diktátorok évtizedekig uralkodnak fölöttük.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk