Keresztes Imre HVG Hetilap

Szezám tárul

Fordulatot hozhat 2011 az arab világban, a társadalmak hatékonyabbá és nyitottabbá válhatnak. A tunéziai felkelés reményeket keltett, és tüntetéshullámot indított el Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Egyiptomban eddig példátlan tiltakozások kezdődtek.

MTI Világ

Chávez visszaél az igazságszolgáltatással?

A Human Right Watch éves jelentésében az áll: az igazságügyi szerveket használja fel a venezuelai elnök politikai ellenfelei üldözésére, a szakszervezetek hatalmának megnyirbálására és az őt bíráló média elhallgattatására.

Pelle János Vélemény

Schöpflin György: független szakemberek híján jönnek a pártkatonák

Igaz, hogy a kormány pártkatonákkal tölti fel a fontosabb intézmények kulcspozícióit, mivel „szinte alig van az országban pártpolitikailag független szakember” - fejtette ki Schöpflin György, az Európai Parlament fideszes képviselője, az Orbán Viktor által életre hívott alkotmányügyi tanács tagja a hvg.hu-nak adott interjúban.

MTI Világ

Nem kegyelmeznek a Pinochet-diktatúra bűnözőinek

Sebastián Pinera konzervatív chilei elnök elvetette a katolikus egyház kezdeményezését, amely javarészt kegyelemben részesítette volna az Augusto Pinochet tábornok diktatúrája éveiben (1973-1990) történt bűncselekmények elkövetőit.

hvg.hu Vélemény

Debreczeni József Horn-fóbiájától Orbán-fóbiájáig

A messiásváró kultusz éppen olyan taszító, mint a démonűző ellenkultusz. Tehát aki elítéli a jobbos sajtóban eluralgó, pozitív Orbán-mitológiát, az ne csináljon Orbán-démonológiát sem. Kritikátlan rajongásra nem a parttalan ellenségkép-fabrikálás, hanem az objektív megítélés a korrekt válasz. A téveszmék csereszabatosak. Ez ötlik fel a cikkíróban Debreczeni József írásait tanulmányozva: ’94-ben még a szocialistákból nézett ki banánköztársasági restaurációt, jelenleg pedig az orbáni kétharmadtól várja a jogállam hattyúdalát.

MTI Világ

Elnöki puccs Fidzsin

Eltörölte az alkotmányt, visszavonta valamennyi bírói kinevezést és saját magát tette meg a végrehajtó hatalom vezetőjének pénteken a Fidzsi-szigeteki Köztársaság elnöke.

MTI Világ

A diktatúra áldozataival viccelt Berlusconi

Nagy megütközést keltettek Buenos Airesben Silvio Berlusconi olasz kormányfő ironikusnak szánt szavai az argentin katonai diktatúra eltüntetett áldozatairól, s emiatt magyarázatot kértek szerdán az olasz nagykövettől.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk