MTI Instant tudomány

Majmoknál már működik a férfi-fogamzásgátló

Hatásosnak bizonyult állatkísérletekben egy új típusú férfi-fogamzásgátló gél, amely az ondóvezetékben megakadályozza a spermiumok áramlását – derül ki egy amerikai tanulmányból, amely szerint az új módszer a vazektómia alternatívája lehet.

MTI Itthon

Vénykötelessé tette a kormány az esemény utáni tablettát

Az Európai Bizottság döntése alapján az EU-ban szabadforgalmú szerként megvásárolható lenne a patikákban a sürgősségi fogamzásgátló, de az egészségügyért felelős tárca vénykötelessé tette a szert. Négy másik tagállamban is korlátozták a tablettához való hozzáférést.

hvg.hu Instant tudomány

Ilyen is van: háromhavi fogamzásgátló 1 dollárért

Egyszerű, olcsó és hatásos, tartják a Pfizer gyógyszergyártó cég által kifejlesztett új fogamzásgátlóról, amely a Sayana Press nevet kapta. Az új készítmény 13 hétre garantál védelmet mindössze egy dolláros áron. Afrikai nőknek fejlesztették ki.

hvg.hu Shake

Fogamzásgátlót kap az új debreceni tigris – fotók

Nőstény szibériai tigrist költöztettek a debreceni állatkertbe, ahol már várja egy hím, Miska. Az új lakó jól viselte az utazást, de egyelőre ügyet sem vet a párjára. Meg egyébként is fogamzásgátlót kap majd másfél évig – írja a Dehir.hu.

hvg.hu Vállalkozás

Másolható a világ egyik legkeresettebb antibébitablettája

Vereséget szenvedett a Bayer német gyógyszergyártó: a világszerte népszerű Yaz nevű fogamzásgátló készítményének a szabadalmi védettségét egy washingtoni bíróság megszüntette, így a konkurensek máris megjelenhetnek a piacokon generikus készítményeikkel. A Yaz-ból a Bayer-konszernnektavaly több mint egymilliárd euró bevétele volt.

MTI Plázs

Halált okozhat az egyik fogamzásgátló

Négy, mélyvénás trombózis miatt bekövetkezett haláleset köthető az elmúlt 25 évben Franciaországban a Diane 35 tablettához - közölte vasárnap a francia gyógyszerészeti ügynökség. A német Bayer konszern 1987 óta forgalomban lévő, eredetileg a pattanásos bőr kezelésére szolgáló készítményét elsősorban fogamzásgátlóként használták.

MTI Shake

Férfi fogamzásgátló a láthatáron

Férfiaknak szánt új és hatékony fogamzásgátló tabletta kifejlesztésének lehetőségével kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat.

1 2

A címlapról ajánljuk