Áztatott tészta hűtött olajjal? Spórolási tippek a konyhában 2.
Ki ne hallott volna tuti tippeket arról, hogyan takarékoskodhat a konyhában az idővel és az energiával. Próbára tettünk pár népszerű hiedelmet a bab áztatásától a húspácolásig.
Ki ne hallott volna tuti tippeket arról, hogyan takarékoskodhat a konyhában az idővel és az energiával. Próbára tettünk pár népszerű hiedelmet a bab áztatásától a húspácolásig.
Konyhai eszközeink között van néhány villanyzabáló szerkezet, ám ha jól használjuk őket, akár spórolhatunk is. Rezsicsökkentő tippek és tévhitek.
Az olasz Nobel-díjas fizikus, Giorgio Pariasi egy régóta ismert módszert elevenített fel a tészta főzésére, amellyel sok energiát lehet megspórolni. Akár gázt, akár áramot.
A Columbia Egyetem hosszabb ideje kísérletezik az ételek lézer általi elkészítésével, és egyre jobb eredményeket tudnak felmutatni.
Öt társával együtt óránként mintegy 60 fogást állít össze az a robot, ami egy horvát étterem egyik legfontosabb dolgozója. A szerkezet tudása bővíthető.
Vida Kata receptjei kívánnak némi pepecselést, de a különlegességük megéri a fáradságot.
A híres, konzerveket kínáló amerikai cég, a Campbell's a járvány alatt főzni kezdő fiatalokat szeretné megszólítani azzal, hogy újratervezik a termékek dizájnját.
Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van élet és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Most épp néhány történetet a konyhából.
Nemcsak új alakot vesz fel a kínai kutatók érdekes tésztafajtája, állítólag hamarabb el is készül, mint a hagyományos száraztészta. Számítógépes modellezés segítségével alkották meg, és jóval több értelme van, mint elsőre tűnhet.
Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet, így nagyon fontos, hogy ne a lefolyóba öntsük a veszélyes hulladékot.
Sőt, megkóstoltuk és mindezt videóra is vettük. Egy réteg babapiskóta, egy réteg lekvár, egy réteg sodó, málna, majd marhahús borsóval és hagymával, megint sodó, rajta banán és tejszínhab. De vajon meg bírtuk enni?
Szokatlan posztot közölt Facebook-oldalán a miniszterelnök, amiből azt is megtudhattuk, kenyérrel vagy krumplival szereti.
Talán kevesen tudják, hogy Vida József, a Takarékbank vezetője pályáját szakácsként kezdte – indul a cikk a mindmegette.hu-n.
Pedig profikat megszégyenítő módon főzött, és olcsón kínálta a fogásokat.
A rapper receptjeit októberben publikálják. Nem ő az egyetlen sztár, aki elsőre tőle szokatlan bizniszbe kezdett.
„Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani“ – tudjuk Rejtő Jenőtől. Kevesebben tudják, hogy az ételszaggal viszont meg lehet tenni ezt. A konyhák újdonsága, hogy az alapból fölfelé szálló pára forgalmát el lehet terelni: lefelé lehet irányítani a büdösséget.