MTI Plázs

Legyen nagyon óvatos a húsvéti tojással!

A tejfehérje, a tojásfehérje és a tojássárgája, egyes gabonafélék és olajos magvak okoznak a leggyakrabban puffadást, hasfeszülést, hasmenést, székrekedést és gyomorgörcsöt azoknál az embereknél, akiknél ételintolerancia mutatható ki.

hvg.hu Plázs

Veszélyes lehet a húsvéti tojás

Az ételintoleranciával küzdő emberek körében a tojásfehérje és a tojássárgája is benne van a leggyakrabban gyomorbántalmakat és bélpanaszokat okozó ételek listájában – derül ki abból az összesítésből, amelyben 376 emésztőszervi gondokkal küzdő páciens ételintolerancia vizsgálatának eredményét dolgozta fel a Magyar Preventív Gasztroenterológiai Társaság (MAPPET).

MTI Vállalkozás

Húsvét előtt árat emelnek a tojáskereskedők

A tojás ára a húsvéti ünnepek előtt két-három héttel általában mintegy 15 százalék körüli mértékben emelkedik meg a tapasztalatok szerint - mondta sajtótájékoztatóján a Baromfi Terméktanács szaktanácsadója.

MTI Itthon

Nem tüntetik el a szerelmes üzenetet a népszámlálási kérdőívekből

Nem zavarja a népszámlálási kérdőív internetes kitöltését az az easter egg (húsvéti tojás), amelyet egy ismeretlen szerző tett fel a kitöltési útmutató egyik oldalára – közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője kedden. Az elrejtett programrész feltehetően egy programozó "szerelmi vallomása", amelyet a KSH nem tüntet el a kérdőívekből.

Haulitus Anikó Gasztro

Mi legyen a maradékkal?

Előfordul, hogy a vendégsereg, de még a család étvágyát is túlbecsüljük. Több napos ünnepeken, hosszú hét végén szinte biztosan. S marad a nyakunkon egy rakás, megunt finomság. A maradék egy kis rásegítéssel bámulatos átváltozásokra képes – íme pár ötlet!

1 2

A címlapról ajánljuk