szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sosem lesz olyan szép a húsvéti tojása, mint a képeken? Elege van a maszatolásból? Ezek a tippek garantáltan cseppmentesek, mégis nagyon jól néznek ki a fészekben.

A tojásfesték macerás dolog, az ujjunkon biztos ott marad a nyoma, a tojást viszont nem tudja olyan szépen fedni, mint ahogy azt szeretnénk. Idén ezért olyan módszereket kerestünk, ami nem igényel feltétlenül festést, és egészen új fényben tünteti fel a húsvéti készülődést.

Csillámos tojás

Ragasztó és csillámpor elegendő ehhez a húsvéti tojáshoz. A ragasztóval rajzoljunk pöttyöket, csíkokat a tojásra, esetleg félig ragasztózzuk be a tojglit, majd mártsuk csillámporba. Mivel ebből is létezik már mindenféle szín, nem csak arany, még akár piroscsillámos tojás is készíthető belőle.

©

Hipszter tojás

Ha nem sikerül túl jóra a festés, vagy minimalista kedvünkben járunk lehet matricázni a tojást. Különböző hipsztermatricákat akár interneten is lehet rendelni, de jártunkban-keltünkben is találhatunk a kreatív boltokban az uncsi húsvéti témájú matricák mellett, vagy tölthetünk le az internetről. Ezeket matricapapírra nyomtatva tudjuk használni. Ragasszuk rá, és kész. Akár szöveges matricákat is választhatunk, idén várhatóan a Keep calm vagy Je suis kezdetű szöveggel találkozhatunk majd ultrakúl húsvéti tojásokkal.

©

Cellux tojás

Szerencsére a celluxból is lehet már mindenféle mintájút kapni a kreatív boltokban, nem csak azt a retrosárgát. Ezekkel is sokkal egyszerűbb díszíteni a tojást, mint festékkel. Keressük meg a hozzánk leginkább illő szín- és mintavilágút, és tekerjük rá a tojásra.

©

Rajzos tojás

A gyerek filctollkészlete is megteszi, nem kell túlspilázni a húsvéti készülődést. Rajzoljon a tojásra, amit szeretne: kevesebb affinitással pöttyöket, többel lehet csibét, nyulat, tájképet. Ha még ennyi időt sem szeretne áldozni a hacacáréra, viszont jópofa tojásokat szeretne rakni a fészekbe: az vegyen egy vékony filctollatt, és rajzoljon egy egyszerű arcocskát a tojásra, majd tegyen rá valamilyen kertben, parkban megtalálható virágból koszorút.

©

Madzagolt tojás

Ennél egyszerűbb pedig már nem is lehetne a dolgunk: keressünk madzagot, és kössünk rá a sima főtt tojásra valami gazt, virágot, fűt, bokrot.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!