hvg.hu Élet+Stílus

Félnek felnőtthöz fordulni a neten zaklatott gyerekek

Nem mernek a neten zaklatott gyerekek felnőtthöz fordulni segítségért, sok esetben az online bántalmazás a valós életben is folytatódik, és gyakran előfordul, hogy az elkövető „barátnak” mondja magát – ezek az UNICEF Magyarország #nemvagyegyedül kampányának főbb tapasztalatai.

MTI Tech

Mit él át az, akit a zaklatnak az interneten?

Stresszt, félelmet, sőt pánikrohamot is átélhet a nő, akit a közösségi oldalakon zaklatnak – állapította meg az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet friss kutatása.

Kovács Andrea Tech

Online zaklatás: kinek fáj, hogy fáj?

Az áldozat reakcióit elnyelő, online térben zajló zaklatás könnyen fordulhat végtelennek tűnő bántalmazásba. Miben különbözik a fizikai és a virtuális térben folyó megalázás, és mit tehetnek ellene a kamaszok, a tapasztalatlan szülők és a jelenségtől idegenkedő tanárok?

MTI Tech

Netes detektívek próbálják megelőzni a diákok zaklatását

Megfigyeli tanulóinak a különböző közösségi oldalakra írt nyilvános bejegyzéseit egy dél-kaliforniai iskolakerület, hogy ezzel vessen véget az internetes zaklatásoknak és a diákokat érintő egyéb problémáknak: az egyelőre próbaszakaszban lévő program heves vitát váltott ki a kamaszokat megillető magánéleti jogok kapcsán.

hvg.hu Napi merítés

A webes zaklatás interneten is bejelenthető

A Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság (NMHH) szeptember 22-én indította el az Internet Hotline nevezetű honlapot, amelynek segítségével könnyen bejelenthetővé tették a rasszizmussal, kiskorúakra káros, vagy éppen pedofíliával kapcsolatos tartalmakat, de akár az internetes zaklatást is - olvasható a JogIQ blogon.

hvg.hu Napi merítés

Mit tehetünk, ha interneten zaklatnak?

Kevés olyan ember van, aki ne lenne tagja egy legalább egy közösségi oldalnak. Akik tagjai az ilyen hálózatoknak, nem tudják, hogy mit lehet tenni, ha interneten keresztül zaklatják. A JogIQ jogi blog szerkesztője ennek jár utána friss bejegyzésében.

MTI Plázs

Kampány az internetes zaklatás ellen

A gyermekek körében hatalmas népszerűségnek örvendő Nickelodeon televíziós hálózat is beszállt a digitális zaklatás ellen folytatott harcba.


A címlapról ajánljuk