#költségvetés 2012

MTI Gazdaság

Íme a számok: így jött be a tavalyi költségvetés

Az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta a 2012-es zárszámadást, amely szerint a módosított előirányzathoz képest a kiadási főösszeg 87 milliárd, a bevételi főösszeg 15 milliárd, míg az egyenleg 73 milliárd forinttal alacsonyabb.

hvg.hu Gazdaság

Meglódult a hiány októberben

Nagyot ugrott a költségvetési hiány októberben, melyben elsősorban a november eleji munkaszüneti napok miatti októberre előrehozott bér és családi támogatások kifizetései játszottak szerepet a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint.

hvg.hu Gazdaság

Összejöhet Matolcsynak az idei hiánycél

Ha nem is zökkenőmentesen, de tartható a három százalék alatti 2012-es hiánycél, a tartalékot viszont már nem költheti el a kormány - állapítja meg a Policy Agenda heti elemzése.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy 65 milliárddal kozmetikázná Némethné tárcáját

Matolcsy György tovább módosítja az idei büdzsét: az eredeti tervekkel ellentétben nem az önkormányzatok, hanem Németh Lászlóné tárcája kapja az uniós forrásfelhasználás gyorsítására szánt pluszpénzt, amit az áfabevételek átírásából "nyertünk". A maradékot az oktatási, a szociális és az egyházi normatívák növelésére fordítaná a nemzetgazdasági miniszter.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy megint matat a büdzsében

Jókora módosítást hajtana végre Matolcsy György az idei költségvetésben. Döntően az áfavisszatartásban talált összeggel emelné meg a kiadásokat, kiváltana néhány PPP-t és több pénzt adna az önkormányzatoknak, hogy gyorsítsák az uniós források felhasználását. A Költségvetési Tanács szerint ez kockázatos lépés.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Matolcsyék elárulták, mekkora lesz az újabb nem-kiigazítás

Az idei és a jövő évi költségvetési hiánycél biztosításához szükséges keddi kormányhatározat intézkedéseinek 2012. évi hatása a GDP 0,1 százalékát, 2013-as hatása a GDP közel 0,4 százalékát éri el - válaszolta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerdán online tájékoztatón.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy védőbeszéde: nincsenek megszorítások

Az egykulcsos adót és a kormány "nem megszorító politikáját" védte Matolcsy György költségvetési és számvevőszéki bizottsági meghallgatásán. A nemzetgazdasági miniszter szerint reális lehetőség van idén a gazdasági növekedésre. Az ellenzéki képviselők kemény kérdéseket tettek fel, Szijjártó pedig Matolcsy védőügyvédjeként viselkedett.

Máriás Leonárd Gazdaság

"Olyan hajóban ülünk, amiből a kormány kidobta a GPS-t"

A jövő évi büdzsé intézményesített hazugság, hiszen minden szám rossz benne, és ezt a kormány hivatalosan el is ismeri - mondta a hvg.hu-nak Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest vezetője. A Költségvetési Tanács tavaly megszüntetett titkárságának volt főigazgatója szerint tragikus, amit a kormánypárt és a kabinet a költségvetéssel művel. Gyakorlatilag törvényen kívüli állapot van, és egy olyan hajóban ülünk, amiből a kormány kidobta a GPS-t.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Orbánék vakrepülésben csúcssebességre kapcsoltak

Magyarországot másodszor is bóvliba vágták, és a kormány turbó fokozatra kapcsolta a törvénygyárát. Olyan törvény is átment, amely miatt nagyon megüthetjük a bokánkat, amikor pénzt kérünk az EU-tól és az IMF-től pár hét múlva. Törvénytelen és használhatatlan lett a jövő évi büdzsé, kivégezték a pénztárakat, robog az elfogadás felé a jegybank függetlenségét felszámoló MNB-törvény, magasabb lett az alapkamat és jön a recesszió. A végén még Németh Lászlóné is színre lépett. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

Oszkó: nagyon kockázatos a jövő évi büdzsé

Komoly kockázatok és jóval nagyobb lyuk van a költségvetésben, mint a kormány gondolja - állapítja meg a Bajnai Gordon által gründolt Haza és Haladás alapítvány legújabb költségvetési kockázatelemzése. Az elemzés szerint jövőre több mint egyszázalékos visszaesés lesz Magyarországon.

MTI Itthon

32 milliárd forintot kap az államtól Budapest a BKV-ra

Harminckét milliárd forintot kap az államtól Budapest a BKV finanszírozására a helyi közösségi közlekedés támogatására szánt összegből, miután a képviselők kedd hajnalban a jövő évi költségvetés elfogadásakor megszavazták az erről szóló módosító javaslatot.

hvg.hu Gazdaság

Átment a büdzsé, törvényt sértett a parlament

Ahogy az borítékolható volt, a parlament kétharmados kormánypárti többsége elfogadta a jövő évi költségvetést. Pedig a főszámokat az utolsó pillanatban átírták, amit az államháztartási törvény alapján nem lett volna szabad. Az eredetileg tervezett helyett sokkal alacsonyabb lesz a gazdasági növekedésünk, a megszorítás viszont nagyobb, és lehet, hogy nem is elég.

hvg.hu Gazdaság

Bakizott a kormánypárt: törvénytelenül írták át a büdzsét negyedszerre is

Nagy bakit követett el a költségvetési bizottság: hétfőn egymástól teljesen eltérő főösszegeket tüntetett fel három, a 2012-es költségvetéshez benyújtott három zárószavazás előtti módosító javaslatban, ezért félórás szünetet és rendkívüli költségvetési bizottsági ülést tartottak a parlamentben hétfőn fél tizenegy körül. A bizottság végül egy negyedik főösszeg-variációt talált ki, amely sem a hétfői módosítókban szereplőkkel, sem a novemberben rögzítettekkel nem egyezik meg. Utóbbi miatt törvénysértés lesz, ha így fogadja el a parlament a büdzsét.

hvg.hu Gazdaság

Benyújtották: megszorítja a dohányosokat az Orbán-csomag

Magasabb lesz a dohánytermékek jövedéki adója és a korábban tervezettnél gyorsabban emelkedik majd az adó - derül ki az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti módosítójából. A javaslat a költségvetési kiigazító csomag része, de a megváltozott munkaképességűek ellátásairól szóló törvénymódosításhoz nyújtotta be a bizottság kormánypárti elnöke.

1 2 3 4 5 6 7
Amikor a németek tették azt, amiért lenézték a lengyeleket – 1991. március 8.

Amikor a németek tették azt, amiért lenézték a lengyeleket – 1991. március 8.

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

A címlapról ajánljuk