Windisch Judit Itthon

Orvoshiány van, mégis létszámstop akadályozza a rezidensek felvételét

Váratlanul derült ki, hogy a közszférában érvényes létszámstop a rezidensképzésre jelentkezőkre is vonatkozik. A minisztériumban a szakszervezetnek kedden azt mondták, pár napon belül megoldják a június óta ismert problémát, de ezt csütörtök délutánig még nem sikerült megtenni.

hvg.hu Gazdaság

A szakszervezeti elnök megtáncoltatná a nővéreket és a szociális munkásokat

Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes, az egészségügyi és szociális szférában dolgozók szakszervezeti elnöke mozgalmat indít azért, hogy jobban érezzék magukat az ágazatban dolgozók, élő zenére táncolhatnak majd. Az egyedülállók részvételének a támogatására egy nemzeti nagymama-nagypapa szolgálatot szerveznének. A kezdeményezést Hódmezővásárhelyen jelentették be.

HVG Gazdaság

Robbanásig feszült a helyzet a közszférában

Több tízezer dolgozó tíz éve nem kapott béremelést a közszférában. Sokan a jobban fizető multikhoz menekülnek, a kisebb cégek pedig képtelenek lépést tartani a nagyok kényszerű bérfejlesztésével.

Gazdaság

Nem kell kirúgni a közszolgát, megy az magától

Csepreghy Nándor ismét bedobta azt a tervet, hogy a közszférából elbocsátottak segítenek majd megoldani a munkaerőhiányt a magáncégeknél. A szakszervezeti vezető szerint előbb mennek külföldre, minthogy ezt megvárnák.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Állami vezetők, akik háromszor annyit keresnek, mint Orbán

Hét erdőgazdasági vezető is kétszer annyit keres, mint a miniszterelnök, miközben a stratégiai vállalatok első emberei akár háromszor annyi pénzt vihetnek haza, mint Orbán Viktor – derült ki a Népszabadság által kikért adatokból. Összesen 25 vezérigazgató bére haladja meg a korábbi, kétmillió forintos bérplafont.

hvg.hu Gazdaság

Berágtak a mentők is egy kiszivárgott levél szerint

Akár a sztrájkra is készen áll a mentők néhány dolgozója, mások jogi lépéseket fontolgatnak, vagy a nyilvánossághoz fordulnának. Az államkincstár új rendszere miatt ugyanis késedelmesen jutottak illetményeikhez, és ezzel nincsenek egyedül a közszférában.

hvg.hu Gazdaság

Sokmilliós lelépési pénzre apellálnak a közszolgák? Hidegzuhany érheti őket

Igazán nagyvonalúnak próbált látszani a kormány a bezárásra, összevonásra ítélt háttérintézmények távozni kényszerülő dolgozóival, de megeshet, inkább pitiánerkedni sikerül. Brutális végkielégítéseket lengettek be nekik, de azt “elfelejtették” kommunikálni, hogy könnyen lehet, ezeket a pénzeket terheli az állami végkielégítésekre kivetett 75 százalékos különadó. Így meg már sokkal vékonyabb a 3-4-szeresére növelt lelépési pénz.

hvg.hu Gazdaság

Az ukázt nem lehet majd elsunnyogni – erre lesz jó a nagy intézményritkítás

Még úgy is több közszolgát tart majd el az Orbán-kormány a három évvel korábbi létszámhoz képest, hogy közel hattucatnyi intézményt tol be a minisztériumok alá vagy szüntet meg. Az csupán aprópénz, amennyit ezzel megtakarít a kormány, de a politikai akaratot sokkal határozattabban lehet majd keresztülvinni a jelenleg még félig-meddig önállóan működő műhelyeken.

hvg.hu Gazdaság

Demján: Két és fél éve nem beszéltem érdemben Orbán Viktorral

A nagyvállalkozó szerint Orbán saját környezetének a foglya, és megesik, hogy félrevezetik. A Figyelőnek adott interjúból kiderül, hogy Demján Sándor számos kormánytag és kormányközeli személy teljesítményével elégedett: felsorolta Lázárt, Csányit, Varga Mihályt és Matolcsyt is. Beszélt a TriGranit részleges eladásáról és arról is, hogy egyelőre nem óhajt Magyarországon ingatlant fejleszteni, bár az alacsony kamat kedvez az ingatlanberuházásoknak. A VOSZ elnöke földrengésszerű változásra számít a közszférában, amit az általa vezetett szövetség teljes mértékben támogat.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk