szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Currywurstot, vagyis currys grillkolbászt formázó labirintust építettek Berlin városában, hogy ezzel hívják fel az emberek figyelmét az egészségtelennek tartott híres kolbászféle ártalmaira.

A 2,5 kilométer hosszú, virágokból és zöldnövényekből kirakott labirintuson végighaladva a látogatók megismerkedhetnek a német kolbász (wurst) összetevőivel, valamint azzal, ahogy elkészítik a csemegét. 

Közelmúltbeli tanulmányok rávilágítottak: a currywurstot évente milliószámra fogyasztó német társadalom az egyik leginkább elhízott Európában. Madártávlatból figyelve a labirintus "mosolygós" currywurstot formáz, ketchup-, illetve majonézdíszítéssel, valamint rósejbnivel. 

A látogatóknak kérdésekre kell felelniük a túra során, és ha rossz válasszal szolgálnak, rossz irányba terelik őket, hogy "tanuljanak belőle".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Kolbászból van az új iPhone stylus

Az Apple és a HTC mindent megtesz, hogy stílusos legyen, de a képernyő érintésére szolgáló pálcika helyett Dél-Koreában egy "ronda de finom" megoldást választottak az emberek: a snack-kolbászt.

Gasztro

Rövid ital, hosszú kolbász

Szó szerint folyik majd a pálinka október 8. és 11. között a Budai Várban. Az idei őszi pálinka-és borfesztivál fő attrakciója ugyanis a pálinkaszökőkút lesz a Halászó Fiú teraszán.

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs