#konszolidáció

M. László Ferenc Itthon

Kövér László haragja fordíthatta meg Orbánt

A bevándorlóellenes kampány után jöhet az orbáni konszolidáció, amire a miniszterelnök két hete tett ígéretet – állították a hvg.hu-nak fideszes források. Erre nem volt könnyű rávenni a keleti rendszerek iránt lelkesedő kormányfőt, és a fordulatban jelentős szerepe volt Kövér Lászlónak. A házelnök állítólag még a visszavonulását is belengette.

Böcskei Balázs Vélemény

Konszolidáció? Igen!

Kivonulás, tiltakozás, hűség – ebből a hármasból csak az utóbbi kettő élesedett. Az egyes szektorokban szereplők, az érintettek és mindazok, akik elég nagyok ahhoz, hogy sokat veszítsenek, idővel alkalmazkodtak.

Kósa András Itthon

Ki és mit hisz el Orbánnak külföldön?

Nem tudnak eligazodni Orbán Viktor kijelentésein az itt dolgozó diplomaták, nehéz eldönteniük, mikor beszél komolyan és mikor blöfföl a magyar kormányfő, ezért van már olyan külföldi képviselet Budapesten, melynek munkatársai erős forráskritikával írják be jelentéseikbe, amiket mond – derült ki a hvg.hu által folytatott háttérbeszélgetésekből. Volt olyan kormányzati forrásunk is, aki hasonlókat mondott Orbán legutóbbi, nagy vihart kavart megszólalásairól.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Viták a Fideszben: mi vár Orbánra 2018-ig?

Kibír-e a Fidesz tábora újabb négy év háborús politikát, sikeres lehet-e az a kormány, amely káderhiánnyal küszködik, meg lehet-e állítani a fiatalok elvándorlását a Jobbikhoz? Ilyen kérdések foglalkoztatják a kormánypárt vezetőségét, amely mára tudomásul vette, Orbán Viktort nem lehet leállítani, a miniszterelnök történelmi küldetésének tartja az ország radikális átalakítását. Ha nincs konszolidáció, legalább stabilizáció legyen – mondják a párt prominensei. De mit hozhat a stabilizáció?

M. László Ferenc Itthon

Orbán hallani sem akar kiegyezésről, földig rombolná a baloldalt

Egyetlen olyan kérdés sincs, melyben ki akarna egyezni politikai vetélytársaival a miniszterelnök, így a Fideszben mindenki biztosra veszi a „háborús politika” felpörgetését. Bár a Fideszben többen is konszolidációt szeretnének, úgy tudjuk, Orbán Viktor történelmi esélyként tekint az újabb kétharmados győzelemre, ezért egyetlen politikai vagy gazdasági célkitűzését sem adná fel. A Fideszben arra számítanak, hogy a Jobbik feltörése miatt az MSZP szétesik, majd a „centrális erőtér” jegyében a nemzeti radikális pártnak is nekimennek.

MTI/hvg.hu Itthon

Megint levelet küld Orbán, most a kistelepülésekre

Miniszterelnöki levélben tájékoztatják az ötezernél kisebb lélekszámú településeken élőket az önkormányzati adósságok állami konszolidációjának részleteiről. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

hvg.hu Itthon

VV: Orbán konszolidációja soha el sem kezdődött

2010-ben az ország döntő többsége változást akart, a nagy változási igényt azonban több mint kielégítette az elmúlt két év. Most egyre inkább kiszámíthatóságot szeretnének a választók – ezt azonban Orbán Viktor szemmel láthatóan nem képes nyújtani – olvasható a Véleményvezér blog legfrissebb bejegyzésében.

hvg.hu Itthon

VV: Orbán konszolidációja már véget is ért

Az év elején beharangozott konszolidáció még el sem kezdődött, de már véget is ért: Orbán Viktornak ugyanis harcra van szüksége, mert a békétől semmi jót nem várhatna 2014-ben - írja keddi cikkében a Véleményvezér blog.

M. Kovács Tibor Vélemény

A rabszolgák lázadása – az Orbán-rendszer populista konszolidációja

A Fidesz által meghirdetett konszolidáció nem más, mint egy újabb populista irányváltás, amely sikeresen fordította át az egyre nyilvánvalóbb kormányzati kudarcot a külvilág és a „ballibek” elleni gyűlöletbe. Ez a maga képére szabott választási rendszerben, akár újabb győzelmet is érhet. A külföldi példák azonban azt mutatják, hogy a populista út mindenképpen a hanyatlásba vezet, s a populizmus kultúrájával ne lehet egykönnyen szakítani.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Vidd az összes haverod!

Jön a konszolidáció, érezni már a fuvallatát, többek között Lázár János szájából, vagyis igazán illatos konszolidáció lesz ez. Elmúlnak a zűrös idők, szükségtelenné válnak a rendkívüli intézkedések, és Schmitt Pál kikiáltja a köztársaságot.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: le tud-e mondani a Fidesz saját természetéről?

Most, hogy a Fidesz vezetői minden megszólalásukban változásról és konszolidációról beszélnek, Lázár János pedig már egyenesen a közelebbről meg nem nevezett hibák kijavítását ígérte, kulcskérdéssé válhat, hogy hitelesen végrehajtható-e ez a fordulat - írja keddi cikkében Török Gábor politikai elemző.

hvg.hu Itthon

Most a "konstruktív, européer, finomhangoló Orbán" következik

A "konszolidációt" alapozhatja meg Orbán Viktor évértékelő beszéde kedden délután – vélik a hvg.hu által megkérdezett fideszes képviselők. Így várhatóan kap pár konstruktív kommunikációs gesztust az EU, kapnak a gazdaság szereplői, és még az ellenzék is – nem mintha utóbbitól bármilyen változást is várna egyik forrásunk a parlamenti munkában.

MTI Itthon

Hatmilliárdból konszolidálják a honvédkórházat

Mintegy 6 milliárd forintot csoportosítanak át a budapesti honvédkórház finanszírozási helyzetének rendezésére, konszolidációjára a központi költségvetési szervek előirányzatának a maradványából - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

1 2
Meghalt a Vans-márka egyik alapítója

Meghalt a Vans-márka egyik alapítója

Politikai okokból tiltották be a Skodák forgalmazását Fehéroroszországban

Politikai okokból tiltották be a Skodák forgalmazását Fehéroroszországban

Elkezdik bontani a régi parkolót a Normafánál

Elkezdik bontani a régi parkolót a Normafánál

Május 10-től újra mehetnek uszodába az iskolások testnevelésórán

Május 10-től újra mehetnek uszodába az iskolások testnevelésórán

Több káros anyagot bocsát ki a levegőbe Kína, mint a teljes fejlett világ

Több káros anyagot bocsát ki a levegőbe Kína, mint a teljes fejlett világ

Egy nap alatt 1 halálos áldozata volt csak Szlovéniában a koronavírusnak, most nyithatnak ki az éttermek belső részei

Egy nap alatt 1 halálos áldozata volt csak Szlovéniában a koronavírusnak, most nyithatnak ki az éttermek belső részei

2034-ig maradhatnak a Habony ismerősének pékségei a BKV területén

2034-ig maradhatnak a Habony ismerősének pékségei a BKV területén

Igazi különlegesség: bemutatják Az arany ember legkorábbi filmváltozatát

Igazi különlegesség: bemutatják Az arany ember legkorábbi filmváltozatát

A címlapról ajánljuk