Szinte biztos, hogy eddig ön is rossz időpontban itta meg a napi első kávéját
Nem egyből ébredés után, bő 3-4 órával azután tanácsos csak elkortyolni a reggeli kávét, így ugyanis kevésbé leszünk fáradtak és lassúak – mondja egy ismert dietetikus.
Nem egyből ébredés után, bő 3-4 órával azután tanácsos csak elkortyolni a reggeli kávét, így ugyanis kevésbé leszünk fáradtak és lassúak – mondja egy ismert dietetikus.
Szeptember végén Európa-szerte és a tengerentúlon is számos országban ünneplik a kávé világnapját, amikor kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a koffeinistákat. Magyarországon szeptember 30-án hetedik alkalommal sorakoznak fel a szakma képviselői és tehetséges, kreatív baristák, hogy beavassák a közönséget a "fekete leves" izgalmas titkaiba.
A pótkávék azért alakultak ki, mert a háború idején nem volt rendes kávé, most viszont az egészséges étrend jegyében megint előtérbe kerültek a kávémentes kávék.
A Starbucks végre bemerészkedett az olasz piacra, de a kapu mellett a kasszát is szélesre tárta. Abban az országban, ahol gyakorlatilag hatósági áras a kávé, bepróbálkoztak egy másfeles szorzóval.
Már a tanárok sem juthatnak kávéhoz az intézményekben, de ezzel is csak a diákoknak akarnak jót.
Egy új kutatás szerint minél több kávét iszunk, annál jobban csökken az idő előtti halálozás esélye – lényegében függetlenül attól, hogy mennyit iszunk, és hogy rendes vagy koffeinmentes kávét iszunk-e.
A nő, ahogy korábban, most is zárt pohárban szállította reggeli kávéját, amiért állítása szerint korábban soha nem szólták meg. Most viszont eldurvult a helyzet.
Ráadásul zöldíti egy környezetszennyező szokásunkat is.
Egy átlag francia egy erős kávéval kezdi a napot az ébredés után, de még a reggeli előtt. Aztán már a munkahelyen kb. 11 óra körül jön a második, majd az ebéd után a harmadik, és végül valahol négy óra tájban a munkaidő végéig kitartó negyedik. Esetleg az ötödik. De hol a határ?
Mozgó kávézót nyitott egy nő, mert rendre pocsék kávét kapott a kávézókban, és úgy döntött, ő most mindent beletesz. Még szerencse, hogy itt még nem tiltották ki a vadkerekezőket, mint a pesti belvárosban.
A zöldség helyett por formában is fogyasztható már a brokkoli egy melbourne-i kávézóban, igaz, a brokkolis latte nem lett mindenki kedvence.
Se hűtőbe, sem fagyasztóba nem kell majd rakni a jövő fémdobozos üdítőit, egy új technológia mindezt ugyanis játszi könnyedséggel helyettesíti. Az első, ilyen módon csomagolt italokból egyelőre csak kávék lesznek kaphatók, ha viszont beválik, más frissítőkre is kiterjeszthetik. Mutatjuk videón, hogy hogy működik.
Egy hétfőn véglegesített bírósági döntés szerint a pörköléskor keletkező akrilamid miatt kell felhívni a fogyasztók figyelmét a lehetséges veszélyre. Vagy pedig ki kell vonni a termékekből valahogy ezt a vegyületet.
A vételár az amerikai kávépiac felével egyenlő.
Egy Los Angeles-i bíróság döntése értelmében a jövőben a Kaliforniában kávét értékesítő cégeknek figyelmeztetniük kell vásárlóikat, hogy az ital a rák kialakulásának veszélyét növelő anyagot tartalmaz.
Egy vers a kedvenc költőnktől, vagy esetleg a saját remekünk, amit most kivehetünk az asztalfiókból – bármelyik fizetőeszközzé válhat március 21-én, a költészet világnapján. Egy csésze gőzölgő kávé – amit Fizess Verssel!
Két napig kávéfelhőbe burkolózik az Erzsébet téri Akvárium. Ezen a hétvégén, március 3-4-én átengedik a terepet a koffeinistáknak. Persze azért lesz még egy s más, ahogy az a KávéBár Bazártól évről évre megszokott.