Kávézik? Álljon át erre a fajtára, a kutatók szerint jobban jár
Éveken át tartó vizsgálatuk során igen hangsúlyos eredményekre jutottak svéd tudósok a kávézással kapcsolatban. Azt mondják: a filterkávé a legjobb és legegészségesebb.
Éveken át tartó vizsgálatuk során igen hangsúlyos eredményekre jutottak svéd tudósok a kávézással kapcsolatban. Azt mondják: a filterkávé a legjobb és legegészségesebb.
A guatemalai gyerekmunkát a Channel 4 dokumentumfilmje leplezte le. A cégeknek van miért magyarázkodniuk.
A kávé a mindennapjaink része, rengetegen vagyunk, akik elképzelni sem tudjuk nélküle napjainkat vagy minimum reggeleinket. De mégis mennyire ismerjük a legendás fekete italt? Milyen tejet jó használni hozzá? Ki fedezte fel? Ki akarta betiltani?
Fenntarthatóság, csúcsminőség, szakmai diverzitás – ezek az idei hívószavak február 8-9-én a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményén, a 14. KávéBár Bazáron. A rendezvény két napja alatt három bajnokság, tizenkét kísérőprogram és félszáz kiállító várja a szakmabelieket és a látogatókat a Millenáris B csarnokában.
Az Európai Unió bírósága szerint mindegy, hogyan történik, attól még baleset marad.
Nálunk csak 2,62 dollár egy nagy tejeskávé, Koppenhágában több mint a duplája.
Több mint 500 millió zsák hiányzik majd, ezért drágulással is számolni kell.
Hatalmas mennyiségben pörkölnek kávét az étteremlánc számára, amelynek nyomán olyan melléktermék is keletkezik, amely kiváló biokomponens bizonyos műanyagelemekhez. Erre csapott le a Ford.
Huszonnégyféle kapszulás kávét próbáltak ki a nébihesek, hat gyártója ellen eljárást indítottak, bírságot is kiszabtak. A Nespresso jól szerepelt, a Davidoff és az Aldi egy-egy kávéját kizárták a rangsorból.
Ha van ötórai tea, miért ne lenne a kávénak is saját, jól megérdemelt ideje? Egészségtudósok szerint a kávézás legoptimálisabb időpontjai az ébredés, valamint az ebéd utáni órák lennének, de ha kicsit körbenézünk, ezzel szinte senki nem foglalkozik, ugyanis mindenkinek megvan a maga jól bevált „kávéideje”.
A kávé ízét nemcsak az tudja befolyásolni, hogy milyen módon készítik el, hanem az is, miből isszuk meg.
A rendszeresen kávézók mikrobiomja egészségesebb a belekben, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét – állapította meg egy új amerikai tanulmány.
A hétköznapokban kevéssé szembetűnő, de a kávé feldolgozásában, kereskedelmében, valamint az ital elkészítésében is komoly technológiai fejlődés zajlik. A hangsúly a gyorsaságon és a reprodukálható minőségen van.
Félúton fordítottak vissza egy Németországból Mexikóba tartó repülőt.
Frissítette az étkezésről szóló előírásait a modern kor kívánalmai szerint az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza. Vannak benne furcsaságok.
A kezdeményezéssel máris egy tonna szemetet spóroltak meg.
Kutatók szerint napi egy csésze segít bizonyos zsírok feldolgozásában.
Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.