Orbán kedélyesen elbeszélgetett a baracklekvárokról a közmédia műsorvezetőjével
„A nyári konyhában Anikó nyomja” – mondta feleségéről Orbán Nagy Katalin műsorvezetőnek.
„A nyári konyhában Anikó nyomja” – mondta feleségéről Orbán Nagy Katalin műsorvezetőnek.
Háromféle eperlekvárja is készült idén.
Nyilvánossá tették a KDNP parlamenti frakciójának 2017-es kiadásait, néhány meglepő tétellel. A lekvár és a gerincerősítés is fontos volt a kereszténydemokratáknak.
Bártenderként indult, ma már italokhoz és ételekhez használatos parfümöket készít Garamvölgyi Krisztián, aki arra tette fel az életét, hogy megragadja a gyümölcsök, fűszerek vagy éppen a húsételek lelkét.
Fügét mutatunk – még hozzá az érett, édes, pompás gyümölcsöt, ami egyre inkább létjogosultságot szerez a piaci standokon, zöldséges pultokon, éttermi konyhákon. S amit szeretnénk télire is eltenni.
Hol vannak már azok az idők, amikor egy zacskó banánért, narancsért kilométeres sorok kanyarogtak a boltok előtt, megszoktuk, hogy egész évben kaphatóak a déli gyümölcsök. A narancsot akár vödörszám is vehetjük a szupermarketekben, és még a pénztárcánk se nagyon bánja. Úgyhogy nyugodtan vigyük csak be a konyhába, és főzzünk vele.
Mostantól bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet választani . A fa terméséről az örökbefogadó rendelkezik: pálinkát főzet vagy lekvárt készített belőle.
Még pár nap és begurulnak a gönci barackok a boldogkői várba, hogy hagyják magukat jól megünnepelni. A július 12-14-i hétvégén 2. Gönci Barack Vigasság.
Ugye, mindenki megcsodálta már a karácsonyi vásárokban a különleges, egyedi csomagolásban pompázó kézműves csokikat, lekvárokat és más ínyencségeket? A legegyszerűbb megvenni, de ha igazán trendik akarunk lenni: készítsük mi magunk.
A szilváról kinek a gombóc, kinek a pálinka jut először eszébe. Nekünk mind a kettő, de most más irányba tobzódunk. Nagyságát vers helyett üvegbe zárjuk, tányérba kavarjuk lepénybe foglaljuk.
Nyáron jó piacra járni, dúskálhatunk a friss gyümölcsök és zöldségek kínálatában. Ősztől tavaszig meg keressük a szuperekben a nagymama lekvárját, és ájuldozunk a gyönyörűségtől, ha a kézműves vásárokban házi lekvárokra, befőttekre akadunk, amikkel egyébként már spájzot lehet rekeszteni jó pénzért. Ízeket, színeket, illatokat mi is elraktározhatunk télre.
A parlament is támogatta a lekvárutánzatok adóemelését, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezésére a jövőben magasabb lesz az alacsony gyümölcstartalmú lekvárutánzatok, szörpök és sűrítmények adója a bodza és hársfa szörpök kivételével.
A parlamenti képviselők tegnap este rengeteg módosító indítvánnyal bombázták meg a népegészségügyi termékadóról szóló jogszabálycsomagot. A drasztikus újrahangolási kísérlet élharcosának a mezőgazdasági bizottság elnöke bizonyul: Font Sándor véget vetne a lekvárok, szörpök, extrudált sós rudak és energiaitalok nyakló nélküli fogyasztásának.
A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok és szörpök adóztatását kezdeményezi a vidékfejlesztési tárca.
Tőlünk nyugatabbra leginkább sütve szeretik a sonkát, és valamivel bonyolultabban készítik, mint mi. Az extra időráfordítás azonban megéri, mert izgalmas fogást tehetünk az asztalra.
Lehet édes és savanyú, csípős, fűszeres, de a natúr ízek magukban is isteniek. Üvegbe zárva, egész évben nemcsak gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de zöldségekből is. S már tavasszal neki is kezdhetünk. Hogy az ötlet így elsőre zöldségnek tűnik? Meglehet, de csak addig, amíg meg nem kóstoltuk.
Igenis szezonja van a befőzésnek. Téli napokon felér egy hangulatjavító fényterápiás tréninggel, ha narancslekvárt készítünk. Az angolok kedvenc lekvárja nemcsak a reggeli pirítóshoz, kalácshoz, de szárnyashúsokhoz is kiválóan passzol.
A méz után elkészült a megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott lekvár és szörp termékkategória szabályozása is, részeként annak a kétszintű szabályozásnak, amellyel a Vidékfejlesztési Minisztérium átalakítja a Magyar Élelmiszerkönyvet.
Az idei nyarat jövő nyárig élvezhetjük,ha üvegbe zárjuk az ízeit. Még nem késtünk le ugyanis a lekvárfőzésről. Ráadásul a legfinomabb szilva is most terem. Nem ördöngösség, elő a fazekakkal, fakanállal, a sok keverés-kavarás még a tricepszünket is erősíti.