Orbán kedélyesen elbeszélgetett a baracklekvárokról a közmédia műsorvezetőjével
„A nyári konyhában Anikó nyomja” – mondta feleségéről Orbán Nagy Katalin műsorvezetőnek.
„A nyári konyhában Anikó nyomja” – mondta feleségéről Orbán Nagy Katalin műsorvezetőnek.
Háromféle eperlekvárja is készült idén.
Bártenderként indult, ma már italokhoz és ételekhez használatos parfümöket készít Garamvölgyi Krisztián, aki arra tette fel az életét, hogy megragadja a gyümölcsök, fűszerek vagy éppen a húsételek lelkét.
Hol vannak már azok az idők, amikor egy zacskó banánért, narancsért kilométeres sorok kanyarogtak a boltok előtt, megszoktuk, hogy egész évben kaphatóak a déli gyümölcsök. A narancsot akár vödörszám is vehetjük a szupermarketekben, és még a pénztárcánk se nagyon bánja. Úgyhogy nyugodtan vigyük csak be a konyhába, és főzzünk vele.
A parlament is támogatta a lekvárutánzatok adóemelését, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezésére a jövőben magasabb lesz az alacsony gyümölcstartalmú lekvárutánzatok, szörpök és sűrítmények adója a bodza és hársfa szörpök kivételével.
A parlamenti képviselők tegnap este rengeteg módosító indítvánnyal bombázták meg a népegészségügyi termékadóról szóló jogszabálycsomagot. A drasztikus újrahangolási kísérlet élharcosának a mezőgazdasági bizottság elnöke bizonyul: Font Sándor véget vetne a lekvárok, szörpök, extrudált sós rudak és energiaitalok nyakló nélküli fogyasztásának.
A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok és szörpök adóztatását kezdeményezi a vidékfejlesztési tárca.
Tőlünk nyugatabbra leginkább sütve szeretik a sonkát, és valamivel bonyolultabban készítik, mint mi. Az extra időráfordítás azonban megéri, mert izgalmas fogást tehetünk az asztalra.
Igenis szezonja van a befőzésnek. Téli napokon felér egy hangulatjavító fényterápiás tréninggel, ha narancslekvárt készítünk. Az angolok kedvenc lekvárja nemcsak a reggeli pirítóshoz, kalácshoz, de szárnyashúsokhoz is kiválóan passzol.
A méz után elkészült a megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott lekvár és szörp termékkategória szabályozása is, részeként annak a kétszintű szabályozásnak, amellyel a Vidékfejlesztési Minisztérium átalakítja a Magyar Élelmiszerkönyvet.
Az idei nyarat jövő nyárig élvezhetjük,ha üvegbe zárjuk az ízeit. Még nem késtünk le ugyanis a lekvárfőzésről. Ráadásul a legfinomabb szilva is most terem. Nem ördöngösség, elő a fazekakkal, fakanállal, a sok keverés-kavarás még a tricepszünket is erősíti.