Dercsényi Dávid Gazdaság

A kormány nemet mond a budapesti felhőkarcolóra

Ha valamikor fel is épül egy felhőkarcoló, annak a kormány álláspontja szerint valóban unikális épületnek kell lennie, nem egy módosított típustervnek. Könnyen lehet tehát, hogy ellehetetlenül a Kopaszi-gátra szánt Mol Campus.

Zelki Benjámin Itthon

Tarlósék átnyomták a közgyűlésen Garancsi toronyházát

A fővárosi képviselőkkel csak szerda reggel osztottak meg egy olyan, negyven oldalas kiegészítést, amelyet a Kopaszi gáthoz tervezett Garancsi-féle toronyházat engedélyező előterjesztéshez csatoltak. A javaslatot úgy fogadták el, hogy a terv átdolgozását javasló bizottság vezetője szavazás előtt távozott a közgyűlésről.

hvg.hu Gazdaság

Ez az egyik legszuperebb videó a pécsi magasház bontásáról

Egy középiskolás diák készítette az egyik leglátványosabb mozgófelvételt Pécs legmagasabb épületének eltüntetéséről. Az úgynevezett time-lapse videóhoz tizenöt helyszínről fotózta a torony szintről szintre történő bontását, hónapokon át. A végeredmény elképesztő lett.

hvg.hu Ingatlan

Egy torzó maradt a pécsi magasházból, alig lehet ráismerni – videó

Pécs egykori legmagasabb és egyben kétes hírű épületéből már hatemeletnyi sincs, az óriásdarut is lebontották mellőle. Az egykor huszonöt emeletes tornyot az ígéretek szerint év végére teljesen eltüntetik, a helyén pedig parkot alakítanak ki játszótérrel és cukrászdával.

1 2 3

A címlapról ajánljuk