#nyugdíjrendszer

Kovács Áron Itthon

A kormány másra próbálja kenni az özvegyi nyugdíj csökkentését

Bár a kormány most technikai hibáról beszél, és az ellenzék éberségét kéri számon, utólag rekonstruálva úgy fest, szándékosan csökkentették a rokkant ellátásban is részesülő, mintegy háromezer özvegy járandóságát. Az erről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében nyújtották be, majd később nem eltörölték, csak elhalasztották a bevezetését. A kormánypártok most már visszakoznak, és bocsánatkérő levelet küldenek az érintetteknek.

Nagy Gergő Gazdaság

A Világbank tudja, milyen a jó nyugdíjrendszer

Átlátható, fenntartható, a demográfiai helyzethez jobban igazodó rendszer, vagy a magyar viszonyokra nem átültethető, az öngondoskodás alól felmentő, a lényegi problémát nem orvosló szisztéma? A Világbank az egyéni számlás nyugdíjrendszer mellett érvel, de kétséges, hogy nálunk működne-e.

Nagy Gergő Gazdaság

"Ha elvinnék a nyugdíjasokat a marslakók"

A Fidesz-kormánynak nincs nyugdíjkoncepciója, és leginkább attól kell tartani, hogy valamelyik ötletüket előkészítetlenül bevezetik - mondta a hvg.hu-nak Holtzer Péter nyugdíjszakértő, a Nyugdíj- és Időskor Kerekasztal (NYIKA) volt elnöke, aki szerint a gyermekvállalás összekötése a nyugdíjjal számos komoly problémát felvet. Holtzer az öngondoskodás és a családon, kisközösségen belüli kölcsönös segítségnyújtás ösztönzéséből indulna ki. A nyugdíjszakértő két év után először ad interjút.

Nagy Gergő Gazdaság

A nyugdíjasok nem viselnék el a nyugdíjak azonnali csökkentését

Drasztikus nyugdíjcsökkentést javasolt a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy hétvégi televíziós műsorban, mivel szerinte egy elöregedő társadalomban nem lehet megtenni, hogy nem nyúlnak hozzá a nyugdíjkiadásokhoz. A hvg.hu által megkérdezett szakértők szerint a nyugdíjak már a korábbi években is komolyan vesztettek reálértékükből. A kormányközeli tanácsadó cég vezetője által javasolt további, azonnali csökkentés pedig elképzelhetetlen a nyugdíjasok tömeges elszegényedése nélkül.

MTI Gazdaság

OECD-figyelmeztetés: fokozatosan emelni kell a nyugdíjkorhatárt

A születéskor várható élettartam növekedése miatt "sürgető szükség" van arra, hogy a kormányok fokozatosan emeljék a nyugdíjkorhatárt, és a rendszer fenntarthatósága érdekében szélesítsék az öngondoskodás körét – olvasható a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezetének (OECD) hétfőn ismertetett jelentésében.

hvg.hu Gazdaság

Széll Kálmán nem csak megszorít, át is alakít

Bár a Széll Kálmán-terv 2.0-ról leginkább az új adók és a megszorítások miatt esik szó, a dokumentum fontos szerkezeti átalakításokat is tartalmaz – írja az Origo. A nyugdíjrendszer, a felsőoktatás, az egészségügy és a tömegközlekedés sem ússza meg változtatások nélkül.

MTI Itthon

MN: ma adja le a nyugdíjjelentést Selmeczi

Elkészült a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos vizsgálati eredményeket tartalmazó jelentés, amelyet Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja pénteken ad le - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

hvg.hu Gazdaság

Még nem látszik, milyen nyugdíjrendszert akar a kormány

Helyeselte a magán-nyugdíjpénztári rendszer megszüntetését az ÁSZ elnöke és a nyugdíjbiztosító főigazgatója egy csütörtöki konferencián. A nyugdíjrendszer jövőjével kapcsolatos konkrét tervekről azonban kevés szó esett.

MTI Itthon

MSZP: kevesebbet spórolhatnak Orbánék a nyugdíjváltozásokkal

Az Orbán-kormány kalkulációival ellentétben a nyugdíjrendszer átalakításával nem 93 milliárd, hanem legfeljebb 19 milliárd forintot lehet megtakarítani - írja csütörtöki közleményében a Policy Agenda számításaira hivatkozva a szocialista Korózs Lajos, aki azt kérdezi: hogy hogyan spórolja meg a kormány hiányzó 74-84 milliárd forintot.

hvg.hu Itthon

Egyedi eset: ki jogosult egyszeri segélyre és nyugdíjemelésre?

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer lehetőséget biztosít kivételes nyugellátás és rehabilitációs járadék (ez utóbbira 2011. január 1-jétől), kivételes nyugellátás-emelés, illetve egyszeri segély engedélyezésére. A legfontosabb feltételek és kizáró okok.

MTI Itthon

MSZP: a kormány lemond a nyugdíjasokról

A szocialisták úgy értékelik, hogy a kormány lemondott a nyugdíjasokról. Mesterházy Attila pártelnök ezt pénteken azután közölte újságírókkal, hogy az MSZP-frakció tagjai idősek érdekvédelmi szervezeteinek képviselőivel egyeztettek.

M. László Ferenc Gazdaság

Saját kezűleg írhatja bele Orbán az egy kulcsot az adóalkotmányba

Szinte biztosra veszik a Fideszben, hogy az egykulcsos adó bekerül abba az adóalkotmánynak nevezett sarkalatos törvénybe, amelynek Orbán Viktor a felelőse. A miniszterelnök a párton belüli konfliktusokat is vállalva szeretné kétharmadossá tenni a közteherviselés alapvető szabályait, hogy évtizedekre előre "stabilizálja" az ország gazdaságpolitikáját.

hvg.hu Gazdaság

Keresztet vethetünk eddigi nyugdíjunkra - új rendszer jön

A Portfolio.hu birtokába került az a kormány számára készített tervezet, ami a nyugdíjrendszer reformját vázolja. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a kormány megszünteti a korai nyugdíjazási lehetőségeket, és a jövőben a svéd modellt kívánja követni.

MTI Karrier

Öt szakszervezettel egyeztet a kormány július 4-én

Öt szakszervezettel egyeztet a kormány július 4-én a Munka törvénykönyve módosításáról, a nyugdíjrendszer, valamint a korengedményes- és korkedvezményes nyugdíj, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) érdekképviseleteknek írt levelében, amelyet az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) tett fel honlapjára szerdán. Több vasutas szakszervezet értetlenül fogadta, hogy nem kepott meghívót az egyeztetésre.

MTI Itthon

Orbán kétharmadossá tenné a nyugdíjtörvényeket

Orbán Viktor szerint sarkalatos - azaz kétharmados - törvényben kell rögzíteni a nyugdíjrendszer, az adórendszer és a költségvetési gazdálkodás alapvető szabályait. A miniszterelnök erről a TV2-nek adott interjúban beszélt kedden. Elmondta azt is: a kormánynak meg kell egyeznie a rendvédelmi dolgozókkal.

1 2 3 4 5 6 7 8
Lassan, de csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Lassan, de csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este

Ha irodában dolgozik, itt az ideje megtanulnia a kifejezést: szoftverrobot

Ha irodában dolgozik, itt az ideje megtanulnia a kifejezést: szoftverrobot

Cseh aukciós körkép 2020

Cseh aukciós körkép 2020

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

A címlapról ajánljuk